08 mai 2019 | 07:56

Android Q, disponibil în beta: pe ce telefoane îl poți testa

ACTUALITATE
Android Q, disponibil în beta: pe ce telefoane îl poți testa

Android Q este următoarea versiune majoră de Android, cu numărul 10. Sistemul de operare a fost detaliat în cadrul conferinței Google I/O și, încă din beta, pare să fie compatibil cu multe aparate.

În anii trecuți, versiunile noi de Android, mai ales în perioada în care s-au aflat în beta, erau compatibile doar cu terminalele Google Pixel. Între timp, situația s-a mai relaxat, iar acum îl poți testa pe un număr semnificativ de smartphone-uri, dacă nu ai o problemă cu rularea unui sistem de operare în versiune beta.

Android 10 Q a fost deja disponibil într-o versiune beta de ceva timp, dar în cadrul conferinței Google s-a lansat a treia versiune beta. Aceasta poate fi instalată pe 21 de smartphone-uri, de la 13 producători, inclusiv Google, pe ale sale Pixel.

Procesul de instalarea, deși nu e recomandabil, este unui cât se poate de prietenos. În același timp, cele 21 de gadgeturi marchează o premieră pentru un test beta de Android. Terenul a fost pregătit pentru acest experiment la scară largă prin lansarea în 2017 a Project Treble, odată cu Android Oreo. Mecanismul de la momentul respectiv facilitează compatibilitatea sistemelor de operare ”curate” de la Google cu un număr mai mare de aparate.

Ca referință, la Google I/O 2018, când a fost dezvăluit Android 9 P, acela putea fi testat pe doar opt dispozitive de la șape producători, printre care și primele smartphone-uri pixel. Între timp, numărul a crescut de 2,5 ori.

Detaliile de fond contează însă mai puțin. În cazul în care arzi de nerăbdare să-ți instalezi Android 10 Q beta 3 pe telefon, terminalul din dotare trebuie să fie inclus în următoarea listă: Asus Zenfone 5z, Essential Phone, Huawei Mate 20 Pro, LG G8 ThinQ, Nokia 8.1, OnePlus 6T, Oppo Reno, Realme 3 Pro, Sony Xperia XZ3, Tecno Spark 3 Pro, vivo X27, vivo NEX S, vivo NEX A, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi Mix 3 5G.

Pentru a-ți instala cel mai nou beta de Android 10 Q pe unul dintre telefoanele de mai sus, trebuie să urmezi pașii de la această adresă. Dacă ai unul dintre terminalele Google Pixel lansate în ultimii trei ani, este suficient să-ți înscrii aparatul la această adresă, și vei primi actualizarea la Android 10 pe calea aerului. Versiunea finală a sistemului de operare se va lansa în această vară.android q compatibilitate

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele