Alternativa la Android care îți face mai bun chiar și telefonul vechi

Alternativa la Android care îți face mai bun chiar și telefonul vechi
Florin Cașotă
Florin Cașotă
10:30 04.03.2019

LineageOS este sistemul de operare care-i dă un suflu nou vechiului tău telefon cu Android și este o alternativă care-ți face mai bun smartphone-ul vechi.

Dezvoltatorii au lansat LineageOS 16, un ROM care aduce Android 9 Pie pe anumite dispozitive pe care producătorii nu le-au mai actualizat de ani de zile. Sunt 30 de modele pe lista telefoanelor pe care poate fi instalat sistemul de operare și includ telefoane precum Samsung Galaxy S5 sau OnePlus One.

Există și alte dispozitive noi pe care poți instala LineageOS precum Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy Tab S2 sau Xiaomi Pocophone F1. De asemenea, și alte telefoane și tablete Android sunt de așteptat să suporte sistemul de operare și, mai mult, sistemul de operare va oferi suport și pentru modul întunecat al Android.

Ca de obicei, ca să beneficiezi de asta trebuie să fi dispus să instalezi programe neoficiale. Trecerea la LineageOS nu este pentru oamenii care nu sunt dispuși să se joace prin setări sau care nu sunt dispuși să mai primească o eroare din când în când. Totuși, acestă trecere la LineageOS te-ar putea scuti să-ți mai schimbi telefonul un an sau doi.

LineageOS este un sistem de operare open source pentru telefoane și tablete ce rulează Android. Acesta este continuarea sistemului de operare CyanogenMod. CyanogenMod a încercat de a-și monetiza versiunile modificate de Android, dar au eșuat și de aici a ieșit LineageOS, un proiect gratuit.

LineageOS 15 este bazat pe Android 8 Oreo și este preinstalat pe aproape 180 de modele de telefoane și tablete. A 16-ea versiune a sistemului de operare este bazat pe Android 9 Pie și, drept urmare, sistemul arată identic cu Android Pie.

Alte telefoane care suportă acestă trecere se numără: Asus Zenfone Max Pro M1, Motorola Moto E 2015, Google Pixel și Pixel XL, Xiaomi Mi 5S și Mi 5S Plus sau Xiaomi Redmi Note 4 și Redmi 3S. Sigur, nu este

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Engadget