Costumul care te transformă în Iron Man a ajuns la armată

Costumul care te transformă în Iron Man a ajuns la armată

Costumul lui Iron Man se aproprie de realitate cu pași mărunți, iar soldații americani au prima ocazie să-l testeze.

Lockheed Martin a câștigat un contract de 6,9 milioane de dolari pentru a dezvolta un costum de Iron Man pentru armata americană.

Costumul cu pricina se numește Onyx și este un exoschelet care le poate da soldaților mai multă putere și mai multă anduranță. Exoscheletul este dotat cu mai mulți senzori, inteligență artificială și alte tehnologii, menite să ajute purtătorul să se miște mai repede. Inițial, Onyx a fost dezvoltat pentru a ajuta oamenii cu probleme de mobilitate.

„Te ajută să ridici sau să tragi după tine încărcătură grea și să faci acțiuni repetitive precum îngenuncherea sau ghemuirea, ajută la mersul pe jos pe distanțe lungi”, au spus reprezentanții Lockheed Martin.

Exoscheletul ar trebui să reducă suprasolicitarea mușchilor, sporind rezistența corpului și reducând șansele de rănire.

Armata americană este interesată de un astfel de produs deoarece soldații moderni cară după ei mult echipament. În prezent, tot echipamentul pe care un soldat l-ar avea după el ar fi undeva la 40-64 de kilograme, în timp ce limita recomandată este de 23 de kilograme.

Așadar, o problemă în prezent este că soldații când ajung pe câmpul de luptă sunt deja obosiți. Keith Maxwell, managerul Lockheed Martin Missiles and Fire Control, a spus că în testele făcute de companie oamenii care au purtat exoscheletul au fost mult mai proaspeți și „gata de luptă”. Un alt studiu realizat de Universitatea Michigan arată că purtătorii exoscheletului consumă mult mai puțină energie atunci când merg în pantă și cu rucsac în spate.

Primele teste arată că acest costum de Iron Man crește nivelul de productivitate până la 27 de ori mai mult decât în mod normal. De asemenea, Onyx este dotat cu senzori care transmit unui computer central locația permanentă a soldatului pe teren.

Bineînțeles, nu doar SUA lucrează cu acestă tehnologie, ci și Rusia și China. Mai mult, soldații ruși ar fi testat deja exoscheletul pe teren, în Siria.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: