Acest model Mercedes e mașina la care nici nu știai că visezi

Acest model Mercedes e mașina la care nici nu știai că visezi

De la an la an, Mercedes schimbă foarte puțin designul mașinilor. Dar cum ar fi dacă, într-un model clasic, de acum 100 de ani, ai avea toate tehnologiile actuale? Ar fi ceva. Și ai avea și designul. La așa ceva s-au gândit și cei care au proiectat modelul Vision Mercedes Simplex.

Dacă îți place foarte tare această mașină, din păcate, o să rămână doar un vis. Dacă nu-ți place, e în regulă, sunt slabe șansele ca în următorii 10 ani să vezi așa ceva pe drumurile publice.

Conceptul Vision Mercedes Simplex e o reinventare a modelului clasic, introdus în urmă cu 118 ani, făcut popular drept Daimler – Motoren – Gesellschaft. Modelul acela, cunoscut și drept Mercedes 35 CP, a dus la mașina modernă și a dat omul jos din căruță ca să-l pună în automobil. Sigur, nu era perfect din prima, dar a fost un demers către ce avem în prezent. Îl știi probabil și dintr-o reclamă recentă.

Conceptul care ar trebui să-ți transmită că Mercedes e mereu despre lux

Vision Mercedes Simplex

Ideea conceptului Vision e ca oamenii să știe că mereu brandul Mercedes a fost despre două lucruri: lux și inovație. Mașina actuală nu ar mai avea nevoie de grilă pentru radiator, că n-ar mai avea motor cu combustie. Ar fi, eventual, electrică, iar în față ar avea un element de design 3D. Nuanța rose gold, popularizată de companii ca Apple pe telefoane, ar fi, de asemenea, numai bine primită de fanii Mercedes.

Vision Mercedes Simplex

Vision Mercedes Simplex

Interiorul ar fi tot minimalist, dar nu ca în urmă cu un secol când altceva nu era de pus în el. Ar fi minimalist, pentru că mașina ar fi cvasi-autonomă și n-ai avea nevoie de foarte multe butoane, indicatoare și alte elemente devenite redundante.

Fie și doar ca experiment, ar fi interesant de văzut așa ceva complet funcțional. În timp ce modelul Mercedes 35 CP a debutat la cursa Nice-La Turbie, la fel de bine ar putea debuta și acesta într-o cursă special făcută pentru concepte futuriste.

Mercedes masina clasica

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: New Atlas