Această lampă minune îți face somnul mai dulce, ca să te odihnești mai bine

Această lampă minune îți face somnul mai dulce, ca să te odihnești mai bine

Expunerea la lumină caldă pe parcursul serii facilitează generarea de melatonină sau hormonul somnului. Pornind de la acest principiu, o lampă inteligentă îți va face somnul mai dulce.

Nimic nu este mai important în lumea asta decât să te odihnești bine pe parcursul nopții. Un somn bun stă la baza stării tale generale de sănătate și a eficienței cu care funcționezi din momentul în care te-ai trezit și până când te-ai culcat din nou. Din păcate, cei mai mulți dintre noi au probleme cu adormitul, iar o parte din problemă este cauzată de smartphone-uri, tablete sau laptopuri.

Majoritatea gadgeturilor generează o lumină rece sau albastră. În contrast cu lumina galbenă sau caldă, aceasta îți face rău pe parcursul serii pentru că păcălește creierul că este miezul zilei, în loc să-ți atragă atenția asupra faptului că a apus soarele. În cazul în care ți-ai activat pe telefon Night Mode sau Night Shift, atenuezi parțial acele efecte.

casper_glow_bed_light_1

Mai bun decât o funcție artificială pe mobil ar fi însă Casper Glow. Dispozitivul care îmi aduce aminte de forma unei boxe Apple HomePod este unul inteligent și poate fi controlat din smartphone. În plus, poți să-ți cumperi mai multe, le poți răspândi prin toată casă și le poți sincroniza pentru a lumina în aceeași manieră.

Implicit, utilizează un LED cu o lumină caldă la 2700K. Aceea este semnificativ mai puțin dăunătoare pentru ochi comparativ cu lumina albastră și ar trebui să-ți inducă în mod natural o stare de somnolență. În același scop, din momentul în care te-ai pus la somn, pe parcursul a 45 de minute, lumina generată de Casper Glow se va diminua până la stingere completă.

Aplicația de mobil pe care o folosești pentru a interacționa cu această lampă inteligentă te ajută să ajustezi rapid anumiți parametri. Ca o notă interesantă, dacă o întorci invers, se stinge, iar reversul este de asemenea valabil. Prețul de achiziție este aproximativ 89 de dolari sau poți cumpăra un pachet de două la 170 de dolari. Autonomia specificată este de aproximativ șapte ore, dar în condiții de utilizare normală îți poate ține și o săptămână, cu o oră, două de luminare seara.