Această invenție anti-îmbătrânire ar putea revoluționa medicina modernă

Această invenție anti-îmbătrânire ar putea revoluționa medicina modernă

La nivel teoretic procesul de îmbătrânire este inevitabil, însă se pare că oamenii de știință au descoperit elixirul care ți-ar putea dărui tinerețe fără bătrânețe. Cum e posibil?

O echipă de cercetători a realizat un studiu în cadrul căruia participanții au consumat timp de un an sub atenția specialiștilor un cocktail de substanțe. Iar rezultatele întregului studiu sunt de-a dreptul surprinzătoare, chiar și pentru cercetători, care nu se așteptau să inverseze procesul de îmbătrânire, ci doar să-l încetinească.

Procesul de îmbătrânire poate fi inversat

Participanții care au consumat timp de un an elixirul minune nu doar că s-au oprit din îmbătrânit, ci au întinerit cu 2,5 ani. Cu alte cuvinte, ceasul lor biologic al acestora a mers înapoi. Mai mult, sistemele imunitare ale voluntarilor s-au îmbunătățit semnificativ și asta datorită substanțelor care au reușit să schimbe mersul timpului din genomul subiecților.

Printre substanțele pe care cercetătorii le-au administrat participanților timp de un an s-a numărat un hormon de creștere și două tipuri de medicamente pentru diabet. De asemenea, aceștia au fost analizați în mod constat de către specialiști, care au observat că această combinație de substanțe au avut un efect uimitor asupra „ceasului” epigenetic – un semn din genomul uman care arată cât de bătrân sau tânăr este fiecare om în parte.

Însă, având în vedere că studiul s-a bazat pe un eșantion de doar nouă persoane, oamenii de știință spun că rezultatele studiului nu pot fi universal valabile pentru toată lumea. În acest sens, e nevoie de  mai multe studii mai ample care să confirme această metodă anti-îmbătrânire.

Cu toate acestea, rezultatele obținute sunt foarte importante pentru cercetările viitoare, deoarece arată că procesul de îmbătrânire chiar poate fi inversat. Dar va mai dura ceva timp până vom ajunge să fim nemuritori.

Citește și:
Etichete: