Fondatorul 8chan cere închiderea site-ului deoarece încurajează terorismul

Fondatorul 8chan cere închiderea site-ului deoarece încurajează terorismul

Fondatorul site-ului 8chan cere închiderea acestuia deoarece încurajează terorismul și distribuirea mesajelor rasiste, ce stau la baza atacurilor armate din SUA.

Fondatorul 8chan, un forum devenit cunoscut pentru publicarea conținutului rasist și extremist, cere ca site-ul să fie închis, în urma atacului armat din El Paso, Texas, în care au murit 20 de persoane și alte zeci au fost rănite.

Frederick Brennan, cel care a pornit site-ul în 2013, dar care a renunțat la el în decembrie 2018, a declarat că 8chan trebuie închis pentru că „acesta găzduiește o audiență receptivă pentru teroriștii domestici”.

Aceste comentarii au apărut după ce autoritățile americane au spus că investighează un manifest anti-imigranți ce a circulat pe 8chan cu câteva ore înainte de atacul din El Paso.

„Din nou, teroriștii au folosit 8chan pentru a distribui mesajul deoarece știau că oamenii îl vor salva și-l vor da mai departe. Site-ul trebuie închis, iar proprietarii să facă o favoare lumii și să-l închidă”, a spus Brennan.

Atacatorul din El Paso este un bărbat de 21 de ani din Allen, Texas, iar autoritățile vor să determine dacă el a scris acel manifest rasist în care sunt discriminați hispanici, „care au cucerit Texasul”.

El Paso, Texas se află la granița cu Mexic și acolo trăiește o comunitate mare de hispanici. Ucigaşul, un tânăr de 21 de ani, a fost prins de poliţie după câteva minute de la începerea atacului. Atacurile de acest gen au devenit o obişnuinţă în Statele Unite.  Masacrul din El Paso este al optulea cel mai sângeros atac armat din istoria ţării şi al 250-lea de la începutul anului.

Tot pe 8chan a apărut și manifestul de 74 de pagini al atacatorului din Christchurch, Noua Zeelandă. Atac în care au murit 51 de persoane și 49 au fost rănite. „Este foarte dificil pentru mine să știu că eu am creat acel site. Nu m-ar surprinde dacă asta s-ar întâmpla din nou”, a spus Brennan în martie, după atacul armat din Noua Zeelandă.

Site-ul nu poate fi accesat în acest moment deoarece CloudFlare, serviciul care găzduia 8chan, a anunțat că nu va mai găzdui platforma.

Etichete: