5 momente recente care îți arată că România nu există, ci e o invenție

5 momente recente care îți arată că România nu există, ci e o invenție
Sursa foto: Screenshot din producția de mare angajament „B.D. la munte şi la mare”

Poate îți place România. Te-ai născut aici, te-ai obișnuit, ai învățat să te ferești de alba neagra și barbut, de hoți și țepe. Dar sunt momente în care nu îți vine să crezi că țara asta există. Și poate că nici nu există.

Sunt o mulțime de știri din România pe care le ratezi destul de des. Cele mai bune sunt din presa locală, acolo unde sunt consemnate într-o istorie recentă și trecătoare cele mai frumoase momente prin care trece țara. Din presa locală, dar nu numai, am cules câteva clipe recente și trecătoare despre România. Le-am folosit ca să-mi argumentez o opinie mai veche: România nu există, e inventată de scenariști de la Hollywood.

Elevul care și-a băgat încărcătorul în gură

Subiectul e light, proaspăt intrat într-o zi leneșă de vineri. Un elev de 14 ani din Vaslui a băgat un încărcător în priză și cealaltă parte în gură. Copilul a fost găsit conştient, iar câțiva martori a spus că doar a leșinat un pic înainte să ajungă echipa de medici. I-a rămas doar o rană pe limbă. Sursa: Știrile PRO TV.

Șerban Nicolae – fost șofer și arhivar de poze cu sex anal – vrea să fie președinte pe România

Șerban Nicolae, senator și PSD-ist, a luat premiul cu coroniță la troling când a zis, pe 13 iunie, că ar candida un pic la președinție. Deocamdată, nu-i un anunț oficial, dar nici n-ar fi departe de așa ceva. Pe om îl știi. Șerban Nicolae a fost șofer pentru Cătălin Voicu când cel din urmă a ieșit din arest și în ultimii ani s-a remarcat cu diverse opinii exprimate în Parlament sau la TV. Ba chiar a comentat și pe tema rezervei de aur. Sursa: Digi24.

Dacul care și-a scos buletin la imprimantă

În România se bat, de secole aproape, dacii, urmașii romanilor, moldovenii, olteni și ardelenii, cu cetățenii obișnuiți, popular cunoscuți drept români. Un cetățean aparte a fost prins în Timișoara nu doar cu acte false, dar acte false eliberate de însuși Marele Scaun Al Cetății Dacice. Sau ceva. Domiciliu și cetățenie oficiale: Neamul Tracia/Geţia/Dacia, Ducatul lui Glad, Banat, Zurobara, Timişoara. Și-a luat amendă de 3.800 de lei. Sursa: Știrile PRO TV.

Moldoveanul care și-a dat cu chirurgia în…

Un cetățean ca oricare altul – ca mine, ca tine – a sărit un gard și s-a lovit. Apoi, a devenit super cetățean și s-a apucat să se opereze singur. S-a cusut în zona intimă cu ac şi aţă. Ambele obișnuite, evident. Mai amuzant, dacă e loc de umor într-o așa poveste, e că povestea a început cu o vizită la cimitir. Atunci a sărit un gard care împrejmuia un mormânt. Țepii gardului au fost necruțători. Sursa: Adevărul.

Olteanul care s-a îmbătat de fericire înainte să ia permisul

Un bărbat de 33 de ani din Dolj s-a prezentat beat la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere. Nu era doar un pic „pișcat”, era beat bine și pregătit, probabil, să înfrunte emoțiile examenului. Avea o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nu mai încape îndoială c-a picat, deși în Oltenia nu te-ar putea surprinde nici cealaltă opțiune. Sursa: Gazeta de Sud.

Bonus: familia de la Tarom și piesa de avion „pierdută sau furată”

Aceste două subiecte sunt mai light și încheie lista ca bonus. Prima e că la Tarom ar fi angajați circa 800 de rude între 2.000 de angajați oficiali. Altfel spus, o familie mare și fericită. Sursa: G4Media. Apoi, tot cu avioane. O cursă Ryanair pe ruta București – Timișoara a plecat cu întârziere de vreo patru ore pe motiv de defecțiune tehnică. Inițial s-a vorbit despre „o piesă [care] a fost furată sau a dispărut”. Compania n-a zis precis, a lăsat-o la defecțiuni tehnice. Sursa: Digi24.

Ca fapt divers, și ca să știi, dacă avionul întârzie prea mult, defecțiunile tehnice nu pot servi drept scuză. Ai niște drepturi europene și poți primi niște bani drept despăgubire. Ai aici un ghid detaliat.

Citește și:
Etichete: