Casele printate 3D în care ar putea locui primii oameni

Casele printate 3D în care ar putea locui primii oameni

Proiectul NASA prin care agenția americană vrea să construiască un habitat printat 3D face colonizarea altor planete să pară a fi tot mai realizabilă.

NASA a dezvăluit cei trei finaliști pentru proiectul 3D-Printed Habitat Callenge. Acesta are ca scop dezvoltarea de case printate 3D pentru astronauții de pe Lună, Marte, sau orice altă planetă.

Competiția valorează mai multe milioane de dolari și provoacă echipe să proiecteze structuri complexe care ar putea fi construite pe planete îndepărtate. Acest lucru le-ar oferi exploratorilor o casă ceva mai permanentă decât navele spațiale cu ajutorul cărora aterizează pe corpurile cerești. Iar tehnologia 3D pare a fi soluția.

Proiectul se află în cea de-a treia fază. În primele două părți ale proiectului, echipele au trebuit să arate conceptul locuinței și să găsească materiale corespunzătoare care ar face construcția acestor case fezabilă. Cea de-a treia fază va ajunge la final în mai 2019. Cele trei echipe finaliste vor trebui să pună în practică ideile. Urmează să printeze locuințele pe care le-au gândit.

Cum arată locuințele pe care echipele finaliste le vor printa 3D

Proiectele prezentate au fost notate în funcție de layout-ul arhitectural, programare, folosirea eficientă a spațiului interior dar și pentru scalabilitatea habitatului printat 3D.

SEArch+/Apis Cor este o echipă din New York. Aceast se concentrează pe construcția din regolit, care ar funcționa drept scut împotriva radiațiilor și ar oferi protecție fizică.

Echipa Zopherus din Arkansas are o abordare diferită. Design-ul acesteia include o imprimantă 3D în mișcare. Aceasta s-ar deplasa de una singură către locații corespunzătoare unde să realizeze construcția. Apoi, ar continua deplasarea spre alte locații pentru a dezvolta „cartierul”.

Ce-a de-a treia echipă, Mars Incubator, este din Connecticut. Designul 3D al acesteia este cel mai interesant. Constă în numeroase pentagoane și hexagoane combinate pentru a crea sfere de diferite dimensiuni.

Echipa câștigătoare va primi suma de 800.000 de dolari. Vom afla care dintre cele trei va construi case în spațiu în luna mai.

Sursa: Slashgear