Omul care a făcut un cuțit de vânătoare dintr-un șurub

Omul care a făcut un cuțit de vânătoare dintr-un șurub

YouTuberul Bobby Duke, care a confecționat un cuțit de vânătoare dintr-un șurub, îți arată că lucrurile mărunte și banale sunt mai complexe decât par.

Arta poate lua diferite forme și se naște aproape din orice. Totul este să fii vizionar și să ai uneltele necesare pentru a o scoate la lumină. Dacă te pasionează cuțitele mici și bricegele, videoclipul de mai sus o să te lase mut de uimire.

A mers într-un magazin cu unelte și materiale de construcție și a ales unul dintre cele mai mari șuruburi de pe raft. Nu pare că meseriașul nostru l-a analizat prea mult, dar a știut ce are de gând să facă cu el.

Câți dintre noi poate vedea într-un obiect banal altceva decât scopul pentru care a fost creat? Acest YouTuber a tranformat șurubul într-un cuțitaș extrem de detaliat, încât nici n-ai ghici că e un cuțit de vânătoare în miniatură dacă nu l-ai vedea în palma creatorului.

Videoclipul are peste 11 milioane de vizualizări și îți arată pas cu pas cum a prelucrat șurubul până a luat forma superbă de la final.

A tăiat capul șurubului, l-a încălzit la autogenă și a început să bată la el ca la făurirea unei săbii. Apoi a început șlefuirea bucății de metal. A tăiat după șablon forma cuțitului și, treptat, a luat forma finală care uimește prin acuratețea și finețea liniilor, precum și prin aspectul nichelat.

Cea mai tar parte e tăișul lamei, care retează firele de păr ca un brici veritabil. În plus, cuțitașul a primit la final și o teacă, așa cum are orice cuțit de vânătoare.

Sigur, reușita meșterului nostru se datorează și faptului că a avut la dispoziție toate uneltele necesare, la care se adaugă și dibăcia cu care a modelat șurubul. E ca și cum ai realiza o statuie dintr-un bloc de piatră. Bobby Duke a folosit, însă, metalul.

Citește și:
Sursa: Mashable