20 oct. 2018 | 17:55

YouTube te lasă de acum să te uiți la clipuri în timp ce cauți și altceva

ACTUALITATE
YouTube te lasă de acum să te uiți la clipuri în timp ce cauți și altceva

YouTube a făcut ceva de care cu toții aveam nevoie și nici măcar nu știam. De acum, te vei putea uita la videoclipuri și să cauți altceva pe YouTube în același timp.

Această opțiune era valabilă pe versiunea YouTube de mobil de mult timp, așa că poate nu e cea mai mare surpriză că, într-un final, a ajuns să fie disponibilă și pentru versiunea desktop.

E simplu să te bucuri de noua opțiune. Trebuie pur și simplu să deschizi un video pe YouTube și să ții mouse-ul deasupra casetei video. În dreapta jos, vei putea observa butonul pentru miniplayer (este chiar în dreapta butonului de setări).

Odatăapăsat butonul pentru miniplayer, videoclipul se va micșora și se va muta singur în dreapta ecranului tău. Astfel, ești liber să cauți ce vrei tu pe YouTube și, în același timp, să te uiți la un videoclip.

Versiunea mai mică a unui videoclip are și ea niște butoane – de play/pause și previous/next.  Pentru a închide versiunea mai mică a videoclipului, trebuie să apeși pe butonul X sau pe butonul Esc de pe tastatură (sau pur și simplu să deschizi un alt videoclip). Dacă vrei să îl vezi din nou la dimensiunile originale, este suficient să apeși pe miniplayer (în orice zonă a acestuia, mai puțin pe play/pause și previous/next.

Opțiunea a început să fie testată în martie, când o parte din utilizatori au putut să se bucure de ea. De atunci, a început să fie extinsă către mai mulți utilizatori, până a ajuns ca, într-un final, să fie disponibilă pentru toată lumea care folosește YouTube.