Atac la YouTube: cine e femeia care a rănit trei persoane

Atac la YouTube: cine e femeia care a rănit trei persoane
10:00 04.04.2018

Unul dintre sediile YouTube a fost ținta unui atac armat pe 3 aprilie. Cinci persoane au fost rănite, dar a fost prinsă persoana care a făcut toate astea.

Atacul armat la sediul YouTube a dus la moartea unei persoane și rănirea altor patru. Focurile de armă la sediul YouTube din San Bruno, California, au fost auzite marți, 3 aprilie. Cea care a deschis focul este Nasim Aghdam, 39 de ani, din San Diego. Identitatea ei, cu nume și prenum, nu-i atât de relevantă, ci motivul este cel care interesează pe toată lumea.

Conform informațiilor de până acum, atacul lui Aghdam ar fi justificat de nemulțimirea ei cu privire la cum funcționează platforma de video sstreaming. A fost exclus motivul terorismului.

O altă teorie e că Aghdam – activistă vegană – era supărată pe YouTube că nu-i monetizează videourile cum ar trebui și se simțea furată. teoria aceasta este susținută de un video mai vechi în care aceasta acuza compania că o nedreptățește, a informat NBC Bay Area. Principala ei nemulțumire era că YouTube impune o limită de vârstă, dar alte conturi n-au așa ceva. Încă din februarie 2017 avea o problemă cu modul în care compania îi administrează videourile și monetizarea acestora.

Aproximativ 1.100 de persoane muncesc în această divizie YouTube. Patru persoane au fost transportate la spital, trei dintre ele având răni provocate de arma de foc. Atacatoarea s-a sinucis la scurt timp după. Sediul este la circa 32 de kilometri de sediul Google din Mountain View, principalul sediu de unde activează compania.

Angajații YouTube au fost evacuați imediat ce s-a dat alarma de atac armat. Mulți dintre ei au fost surprinși în zona terasei și restaurantului companiei.

Donald Trump, președintele Americii, a spus pe Twitter că este alături de toți cei care trec prin momente dificile în urma acestui atac. Dincolo de gânduri de bine n-a avut altceva de spus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: VICE News
Etichete: