YouTube aduce pe web cea mai bună funcție de pe telefon

YouTube aduce pe web cea mai bună funcție de pe telefon

YouTube este cel mai îndrăgit serviciu de streaming de pe mapamond și, cu toate că a suferit o problemă de imagine în ultimele luni, beneficiază în continuare de actualizări.

Cel mai recent update pentru platforma celor de la Google implică implementarea funcției Picture-in-Picture sau PIP. Dacă te uiți foarte mult la clipuri de pe YouTube pe smartphone, știi ca poți micșora fereastra de redare a unui clip, cât timp cauți ce să vizionezi ulterior. Respectiva funcție este extrem de utilă, deși te face să pierzi și mai mult timp uitându-te la videouri mai mult sau mai puțin interesante.

Dacă te-a încântat enorm conceptul de Picture in Picture de pe smartphone sau tabletă, te vei bucura să afli că va fi adus în curând pe desktopuri și laptopuri. Cei care stau pe YouTube prin intermediul browserului favorit, vor putea iniția redarea unu clip, vor putea redimensiona fereastra de redare și se vor putea concentra pe găsirea altor clipuri, în timp ce primul video rulează într-o fereastră mai mică.

Cei de la 9to5Google au descoperit actualizarea care momentan se află într-un stadiu de test. În captura de ecran de mai jos se vede foarte bine despre ce este vorba. Din păcate, nu știe nimeni când va ajunge actualizarea la toți utilizatori. Dacă ești însă suficient de norocos, după ce vei începe să te uiți la un clip, dacă vei face click în afara ferestrei de redare, videoul se va redimensiona în colțul din dreapta jos.

[readmore]

Controalele de redare vor apărea pe clip în momentul în care poziționezi cursorul în acea zonă. Pe lângă play, pauză sau derulare, vei putea rula clipul în modul ecran complet sau îl vei putea închide. Dacă filmul cu pricina face parte dintr-o listă de redare, vei avea un buton de Next pentru a sări la clipul următor din playlist.

youtube_pip_pc

Citește și:
Etichete: