Cercetătorii au descoperit metoda care te face să te simți mai tânăr

Cercetătorii au descoperit metoda care te face să te simți mai tânăr

De la o vârstă în colo, mai mulți oameni își pun problema îmbătrânirii, în special femeile, care caută diverse trucuri și metode ca să ascundă asta. Există diverse remedii împotriva îmbătrânirii, care nu numai că nu sunt susținute și niciun fel de știință, dar sunt și costisitoare sau chiar dureroase.

Acum, oamenii de știință au descoperit dovezi că o tehnică gratuită și non-invazivă, poate face fețele oamenilor să arate vizibil mai tinere, în doar 20 de săptămâni: yoga facială. Da, sună cam ridicol, dar cercetătorii de la Universitatea Northwestern din Illinois au reușit să demonstreze că, petrecând 30 de minute pe zi antrenând mușchii feței, este posibil să ridici zonele obrazului și vei arăta mai tânăr.

Oamenii au făcut aceste tipuri de exerciții faciale, sau yoga facial, de ani de zile, iar acesta este primul studiu care analizează dacă funcționează. Acum există dovezi că exercițiile faciale pot îmbunătăți aspectul feței și pot reduce vizibil semnele îmbătrânirii.

”Exercițiile măresc și întăresc mușchii faciali, astfel încât fața devine mai fermă”, spune autorul principal, Murad Alam, dermatolog de la Universitatea Northwestern. Studiul a implicat un eșantion de 16 persoane care au finalizat întregul program de 20 de săptămâni, așa că nu trebuie, încă, să ne entuziasmăm de rezultat, pentru că mai trebuie testat.

Chiar și așa, oferă o speranță că nu trebuie să cheltuim o grămadă de bani pe metode, tratamente și terapii, ca să arătăm mai tineri. Presupunând că rezultatele sunt confirmate într-un studiu mai mare, femeile, dar și bărbații, au o modalitate low-cost, care nu implică bisturiu sau creme minune.

Studiul a implicat 16 femei, cu vârste cuprinse între 40 și 65 de ani, și au fost supuse unor sesiuni de antrenamente 90 de minute, cu un instructor de exerciții faciale. În următoarele săptămâni li s-a spus să-și continue exercițiile acasă. În total, au fost 32 de exerciții învățate, a câte opt minute fiecare.

De exemplu, unul dintre ele este ”The Cheek Lifter”, unde deschizi gura și formezi un O. Cu buzele deasupra dinților, zâmbește pentru a-ți ridica mușchii obrazului în sus. Ca să îți dai seama că exercițiul este efectuat corect, pune degetele pe colțurile gurii și ridică-le până în partea de sus a obrajilor. Exercițiul trebuie efectuat minimum 20 de secunde.

Citește și:
Sursa: Science Alert