Îmbrăcămintea cu mușchi electrici îți oferă susținere în puncte cheie

Îmbrăcămintea cu mușchi electrici îți oferă susținere în puncte cheie

Ideea de exoschelet este mai aproape de realitate, mulțumită unui costum cu mușchi electrici ce îți poate oferi susținere pentru zone vitale ale corpului.

Populația îmbătrânește într-un ritm accelerat la nivel global, iar conform ONU, asta ar putea cauza probleme în comunitățile din jurul lumii. Una dintre cele mai mari provocări din viitor va fi modul în care vom avea grijă de bătrâni. Există deja companii care se concentrează pe crearea unor roboți companioni, dar asta nu este suficient.

Alte companii vor să le dea celor în vârstă puterea necesară de a efectua sarcini casnice, literalmente.

Superflex este una dintre aceste companii, ce crează un concept de haine care conțin mușchi electrici. Această îmbrăcăminte va oferi susținere trunchiului, coapselor și picioarelor atunci când stai jos sau mergi. În plus, un astfel de costum nu va fi doar funcțional, ci și estetic și confortabil, datorită parteneriatului cu Yves Behar, ce deține Fuseproject.

Această îmbrăcăminte va funcționa ca un exoschelet subtil, ce va oferi purtătorilor susținerea și forța necesară pentru a duce la bun sfârșit activități uzuale. Rich Mahoney, CEO-ul Superflex, accentuează o distincție între un exoschelet și proiectul dezvoltat de compania sa.

”Exoscheletul în sine este un cadru destul de mare, care are o serie de limitări în ceea ce privește designul”, arată acesta. ”Scopul nostru este să lansăm un val de interes în ceea ce privește îmbrăcămintea cu mușchi electrici, aceștia fiind mult mai bine integrați și interacționând mai îndeaproape cu purtătorul”, adaugă Mahoney, citat de digitaltrends.com

.

Superflex și Fuseproject își vor prezenta conceptul ”Aurora Powered Suit” la London Design Museum, unde vor fi expuse mai multe proiecte ce încearcă să rezolve problema populației îmbătrânite. Designul costumului este simplu, deși tehnologia este complexă.

Superflex nu vede o astfel de tehnologie ca fiind una îndepărtată, sperând să lanseze primele astfel de produse până la jumătatea lui 2018.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: