Magazinul Xiaomi din România e doar o glumă luată în serios

Magazinul Xiaomi din România e doar o glumă luată în serios

Zvonurile cu privire la deschiderea unui magazin Xiaomi în România au apărut rapid pe internet, dar tot atât de repede a apărut și un răspuns al companiei.

Ieri au apărut pe internet informații cu privire la deschiderea unui nou magazin Xiaomi, chiar în România. Cum pe internet zvonurile circulă repede, știrea a fost preluată destul de rapid și a ajuns pe mai multe site-uri externe, dar și pe reddit. Cei de la GSM Arena, spre exemplu, au vorbit despre o postare apărută pe Facebook, pe o pagină intitulată Xiaomi România.

Postarea vorbea despre deschiderea unui magazin nu în capitală, ci în Sibiu. Pagina de Facebook a oferit și un link către un site așa-zis oficial al magazinului, care nu era găzduit de domeniul mi.com, al companiei. Dacă accesai site-ul, aveai de-a face cu un timer care te informa cât timp mai e până la deschiderea magazinului, aproximativ 11 zile la momentul apariției zvonurilor.

Dan de la computerblog.ro a simțit că ceva nu pare a fi în regulă și a luat legătura direct cu cei de la Xiaomi. Răspunsul a venit de la Kaylene Hong, communications manager în cadrul companiei, care spune că ”aceasta nu este o lansare oficială a unui magazin, mulțumim pentru întrebare. Dacă vom avea informații noi despre România, vă vom ține la curent.”

Partea cea mai ciudată în toată treaba e cât de în serios se iau cei care au creat pagina Xiaomi România pe Facebook. Aceștia dau răspunsuri destul de consistente la întrebările clienților curioși de diverse. Se scuză și pentru greșelile gramaticale, dar se plâng și că n-au găsit materialele necesare pentru amenajarea magazinului din Sibiu. Per total, cineva duce gluma surprinzător de departe.

Știrea a fost infirmată, dar putem rămâne optimiști pentru viitor, cu speranța că Xiaomi va aduce un magazin și la noi.

Citește și:
Etichete: