Windows 10 se va conecta mai ușor la dispozitive Bluetooth

Windows 10 se va conecta mai ușor la dispozitive Bluetooth

Windows 10 este un sistem de operare foarte bine pus la punct, dar în curând va deveni mai prietenos cu utilizatorii de dispozitive Bluetooth.

Windows 10 ar putea fi ultimul sistem de operare major lansat de către Microsoft, deoarece toate schimbările de funcționalitate vor fi integrate în SO prin intermediul actualizărilor. În cei câțiva ani care au trecut de la lansarea versiunii comerciale de Windows 10, au fost lansate mai multe update-uri importante, similare cu service pack-urile pe care le vedeam la Windows XP sau Windows 7. Acelea au avut nume sugestive, precum Creators Update, Fall Creators Update, Aniversary Update și nu numai.

În următorul update major la care lucrează Microsoft, vor fi incluse o serie de îmbunătățiri mai mult sau mai puțin evidente. Printre ele se numără un sistem mult mai eficient, aproape automat, de împerechere cu gadgeturile ce folosesc conectivitate Bluetooth. În trecut, procesul prin care puteai să conectezi o boxă sau un handsfree Bluetooth la un PC era destul de laborios, dar acum ar trebui să implice un singur click.

În mod evident, eficientizarea împerecherii va depinde și de abilitățile dispozitivului de la ”capătul firului”, dar până acum era irelevant. Nu conta dacă vrei să interacționezi cu un mouse pe Bluetooth 3.0 sau niște căști cu Bluetooth 4.2, algoritmul era la fel de dificil. Momentan, singurul gadget compatibil cu acest algoritm este Surface Precision Mouse, dar gigantul din Redmond a început o colaborare cu Logitech pentru a integra acest sistem în cât mai multe periferice.

[readmore]

În viitoarea versiune de Windows, dacă un gadget Bluetooth este pus în modul împerechere și se află în apropierea laptopului sau desktopului tău cu Windows 10, vei primi o notificare discretă în dreapta jos, la fel ca în captura de ecran de mai jos. După ce ai făcut click pe acel mesaj, împerecherea se va fi efectuat cu succes. Publicul larg va putea profita de această funcționalitate după instalarea update-ului ce va fi disponibil în perioada martie-aprile.

windows-10-effortless-bluetooth