24 nov. 2018 | 08:33

Ce VPN să folosești ca să vezi filmele Netflix din alte țări

ACTUALITATE
Ce VPN să folosești ca să vezi filmele Netflix din alte țări

VPN-urile nu sunt utile doar pentru a-ți securiza conexiunea atunci când folosești o rețea Wi-Fi public, dar și pentru a dobândi acces la conținut care în mod normal nu poate fi accesat din regiunea ta.

Netflix este cel mai mare serviciu de streaming de filme și seriale și este și prezent în zeci de piețe de pe glob, inclusiv în România, dar asta nu înseamnă că oferă același conținut peste tot. Un film poate fi disponibil în SUA sau Germania, dar nu poate fi văzut din România sau Polonia.

O metodă pentru a vedea acel film este să folosești un VPN. Totuși, nu toate sunt îndeajuns de bune pentru a păcăli sistemul Netflix. Cei de la Comparitech au testat 59 de furnizori VPN pentru 30 de versiuni Netflix, inclusiv cea din România, pe sisteme desktop, iOS și Android.

În urma a peste 5000 de teste s-a constat că 76% dintre VPN-urile testate nu vor funcționa pentru a acesa bibilioteca Netflix din România. Dacă ești interesat de filmele din SUA atunci te poți bucura deoarece  73% dintre VPN-urile testate vor debloca bibilioteca de titluri Netflix din SUA.

VPN-ul care a deblocat Netflix în toate țările și pe toate platformele (desktop, iOS, Android) este NordVPN. Pe locul doi s-a clasat SurfShack ce a reușit să deblocheze conținutul în 28 de țări din cele 30. Locul trei este ocupat de PrivateVPN, cu deblocări în 20 de țări pe toate platformele.

Dintre toate bibliotecile Netflix, cea din SUA este cea mai dorită și cea pe care cele mai multe servicii de VPN o pot debloca (43 din cele 59 testate). În România, doar 14 din VPN-urile testate au trecut de firewall-ul Netflix pentru țara noastră.

Astfel de servicii sunt cel mai eficiente pe desktop, apoi pe Android și apoi pe iOS. În peste 1600 de teste, platforma web a Netflix a fost deblocată de 345 de ori, aplicația Android a Netflix de 243 de ori și cea de iOS de 230 de ori.