25 oct. 2018 | 16:28

Cum iei bani de la Primăria București pentru rabla ta

ACTUALITATE
Cum iei bani de la Primăria București pentru rabla ta

Din 25 octombrie, ora 18, Primăria București va da bani pentru mașinile vechi. Ți-am pregătit un scurt ghid despre cum iei banii și pe ce-i poți da.

Programul eco-voucherelor de la Primăria București în schimbul unui automobil uzat poate fi accesat doar online. Asta se face prin intermediul aplicației PEVAUTO. Aceasta va fi disponibilă din 25 octombrie, ora 18.

Perioada de înscrieri este nedeterminată, astfel că se va încheia atunci când va fi atins numărul maxim de participanți, adică 6.000 de persoane.

Primăria București spune că vei putea să găsești aplicația PEVAUTO pe site-ul pmb.ro.

Trebuie să urmezi toți pașii de înscriere din cadrul aplicației, iar la final vei primi automat pe adresa de mail menționată în formular un link cu un cod unic pe baza căruia va putea ulterior accesa aplicaţia pentru a încarcă documentele referitoare la casarea şi radierea autovehiculului uzat.

Cine poate lua bani de la Primăria București și cât

Numărul maxim de persoane care se pot înscrie este 6.000, dar vor fi selectați doar primii 5.000 de participanți eligibili, aleși în ordinea înscrierii. Prin urmare, va trebui să te grăbești și să fii pe fază dacă vrei să te afli printre norocoși. Sperăm că aplicația va fi suficient de stabilă în acea perioadă.

Lista celor 6.000 de persoane înregistrate în aplicaţia PEVAUTO va fi publicată pe site-ul Primăriei București şi va cuprinde codul primit la înregistrare, iniţialele numelui şi prenumelui persoanei fizice sau denumirea persoanei juridice precum şi ora înregistrării.

Dacă te vei număra printre cei 5.000 de participanți eligibili, vei avea la dispoziție 90 de zile în care să-ți casezi și radiezi autoturismul vechi pe care vrei să-l dai la schimb cu eco-voucherul.

Ulterior, trebuie să încarci în aplicație documentele care dovedesc că ai dat la casat vehiculul uzat.

Una dintre condițiile de eligibilitate este să nu ai datorii la bugetul de stat sau local. Vei declara pe proprie răspundere că îndeplinești criteriul.

Valoarea nominală a fiecărui voucher este de 9.000 de lei și vei putea să-l folosești pentru a achiziționa un autoturism din gama Euro 6, non-diesel, sau o mașină electrică ori hibridă.