Când o să poți lua banii dați de Firea pentru rabla ta

Când o să poți lua banii dați de Firea pentru rabla ta

A fost anunțată ziua și ora de când poți să te înscrii în programul cu bani de la Primăria București pentru achiziționarea unei mașini noi mai puțin poluantă.

Se tot vorbește despre acest program pentru București încă din vară și, dacă ai o mașină veche de care vrei să scapi, programul pus la bătaie de Primăria București cu eco-vouchere pentru automobile ți-ar putea fi util.

Nu te aștepta să-ți ofere avantaje senzaționale, întrucât fiecare voucher are o valoare nominală de 9.000 de lei și nu sunt bani decât pentru 5.000 de persoane. Prin urmare, va trebui să fii pe fază și să te înscrii rapid.

Vei putea să faci asta începând de joi, 25 octombrie, începând cu ora 18:00. Cu eco-voucherul vei putea să-ți cumperi o mașină nouă Euro 6, non-diesel, sau un autoturism electric ori hibrid. Cuponul poate fi utilizat doar dacă dai la casare o mașină mai veche de zece ani.

Cum te înscrii să iei bani de la Primăria București pentru rablă

Ca să te înscrii, trebuie să accesezi aplicația PEVAUTO, să ai peste 18 ani și să fii proprietarul unic al autoturismului uzat (valabil pentru persoane fizice).

Procedura de înregistrare presupune completarea datelor personale din: CI/BI şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat (talon), pentru persoanele fizice, certificatul de înmatriculare emis de ONRC şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat (talon), pentru persoanele juridice şi încărcarea acestor documente în aplicaţie.

În situaţia în care numărul de identificare al mașinii (serie şasiu) nu este pe certificatul de înmatriculare, trebuie să încarci şi cartea de identitate a autovehiculului.

Aplicația PEVAUTO îți va cere apoi să fii de acord cu termenii și condițiile de prelucrare a datelor personale și să declari pe proprie răspundere că nu ai datorii la bugetul local sau de stat.

După ce ai introdus aceste date, aplicația îți va genera automat un cod unic pe care-l vei primi pe adresa de email pe care ai menționat-o în formular. Acest cod va fi livrat împreună cu un link unic pe baza căruia vei putea să accesezi aplicaţia pentru a încărca documentele referitoare la casarea şi radierea autovehiculului uzat.

Înregistrarea va fi întreruptă în momentul în care se se va atinge numărul de 6.000 de participanți înscriși. Vor fi, însă, selectați doar primii 5.000 de participanți. Dacă te vei afla printre norocoși, o să ai la dispoziție 90 de zile ca să radiezi și să casezi mașina veche și să încarci în aplicație documentele care dovedesc acest lucru.

Citește și:
Sursa: news.ro