România, pe primul loc: tinerii cred într-un viitor digital excelent

România, pe primul loc: tinerii cred într-un viitor digital excelent
Sursa foto: Flickr

Vodafone a realizat un sondaj internațional cu privire la perspectiva tinerilor de 18-24 de ani asupra carierelor din domeniile digitale. Rezultatele au fost folosite pentru documentarea programului internațional „Alege-ți viitorul”.

Programul, care include platforma Future Jobs Finder, a fost conceput pentru a oferi îndrumare în carieră și training-uri pentru 10 milioane de tineri din 18 țări. Rezultatele sondajului arată că 53% din tinerii români sunt convinși că vor găsi un loc de muncă pe măsura abilităților, fapt care plasează România pe primul loc în acest clasament.

Sondajul mai arată că 30% din tinerii români spun că evoluția economiei digitale le va spori oportunitățile de angajare, în timp ce doar 10% cred că nu își vor putea permite niciodată traiul pe care părinții lor îl au.

De asemenea, România se situează pe primul loc în ceea ce privește procentul tinerilor care ar prefera să lucreze pentru ei înșiși sau ca antreprenori. Cea mai mare provocare a tinerilor este, conform rezultatelor, găsirea unui loc de muncă bine plătit și stabil.

Potrivit rezultatelor, cele mai îndrăgite specializări ale tinerilor, din domeniul digital sunt cele de programatori (27%), designeri de jocuri (23%), bloggeri și vloggeri (22%), designeri de aplicații (17%) și specialiști în securitate cibernetică (14%).

„În prima săptămână de la lansare, aproximativ 4.000 de români au completat sesiunile de întrebări pe versiunea locală a platformei Future Jobs Finder, ceea ce demonstrează un interes ridicat al noii generații pentru identificarea oportunităților de carieră și față de pregătirea pentru economia digitala”, a declarat Florin Petrescu, HR Director, Vodafone.

Platforma Future Jobs Finder include o serie de teste psihologice menite să identifice aptitudinile și interesele fiecărui utilizator.

Aceasta identifică, de asemenea, posibile oportunități de angajare pentru tinerii care se înscriu. Sondajul a fost realizat cu participarea a 6.000 de tineri din Africa de Sud, Egipt, Germania, Grecia, India, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, Republica Cehă, România, Spania, Turcia și Ungaria.

Citește și: