05 sept. 2018 | 15:30

Vivo aduce un senzor de amprentă sub ecran pe un telefon ieftin

ACTUALITATE
Vivo aduce un senzor de amprentă sub ecran pe un telefon ieftin

Vivo a făcut valuri atunci când a venit cu telefonul X20 Plus UD la CES 2018 și a demonstrat cum funcționează un senzor de amprentă amplasat sub ecran. Acum, compania este gata să aducă acestă inovație și pe telefoanele ieftine prin lansarea lui Vivo V11.

Senzorul de amprentă amplasat sub display va deveni norma la telefoane de top din viitor, dar uite că Vivo oferă acestă opțiune și pentru un telefon cu un preț decent. Scannerul nu funcționează la fel de repede ca cel tradițional, dar măcar nu mai ocupă spațiu în partea de jos a ecranului. Pentru a deschide telefonul trebuie să apeși cu degetul în locul unde este desenată o amprentă.

La interior vorbim de un procesor Snapdragon 660, 6 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare. Mai avem o baterie de 3.400 mAh și un ecran Super AMOLED de 6.4 inci cu o rezoluție de 2.340 x 1.080 pixeli ceea ce face din Vivo V11 un telefon mid-range bun. Totuși, nu avem USB tip C, nu avem NFC și nici opțiunea de a adăuga un card microSD, dar măcar avem o mufă de căști.

Noul smartphone al Vivo are un design familiar, cu ecranul întins până în margini și cu o crestătură mică a ecranului în partea de sus, în dreptul camerei de selfie de 25 de megapixeli. Mai mult, camera este dotată cu inteligență artificială, iar AI Face Shaping o să-ți modeleze fața în așa fel încât să păcălești pe toată lumea că ești frumos.

Abilitățile inteligenței artificiale se aplică și pentru cei doi senzori foto de pe spatele telefonului (de 12 MP f/1.8 și 5 MP) și vei avea opțiuni precum AI Blacklight HDR (HDR pentru situațiile de fotografiere contrejour) sau AI Low Light (fotografii mai bune în situații de luminozitate scăzută). Prin AI Blacklight HDR, telefonul va realiza șase fotografii cu diferite expuneri astfel încât să creeze imaginea potrivită. Cam același lucru se întâmplă și cu AI Low Light, șase fotografii vor fi combinate pentru a reduce zgomotul de fundal.

AI-ul merge mai departe și acesta va putea recunoaște până la 18 scene de fotografiat (peisaje, mâncare etc) apoi va ajusta fotografiile pentru a le face să arate mai bine. Nu în ultimul rând, telefonul are și AI selfie lighting mode care ar trebui să fie asemănător cu modul de iluminare de portret găsit pe iPhone X.

Cum este la modă, Vivo își lansează propriul asistent digital numit Jovi și-ți va putea spune cum va fi vremea, îți va da rezultatele echipei favorite de fotbal și alte informații.

Prețul pentru un astfel de dispozitiv variază în funcție de locul unde este vândut, dar ar trebui să ne așteptăm la un preț cuprins între 366 și 440 de dolari. Telefonul va fi disponibil mai întâi în India și Thailanda, apoi va fi făcut disponibil și pe alte piețe.