Vitamina care te ajută să-ți amintești visele când nu o poți face singur

Vitamina care te ajută să-ți amintești visele când nu o poți face singur

Dacă te trezești dimineața ofticat că nu-ți poți aminti ce ai visat, știind sigur că ai făcut-o, s-ar putea ca acest studiu să te ajute.

Oamenii de pe întreg Pământul visează, fie seară de seară, fie la intervale de câteva zile. E extrem de enervant să te trezești dimineața știind că în timpul nopții ai avut un vis interesant și plăcut, dar orice ai face nu-ți poți aminti mai nimic din el. Însă, potrivit unui nou studiu, o anumită vitamină te poate ajuta să-ți amintești visele uitate.

Cercetarea, publicată în Perceptual and Motor Skills, a constatat că administrarea de suplimente cu doze mari de vitamina B6, luate înainte de culcare, ajută oamenii să-și amintească visele.

Cercetătorii de la Universitatea Adelaide au recrutat 100 de persoane. Jumătate dintre participanți au luat pilule cu 240 mg de vitamina B6 timp de cinci zile consecutive, în timp ce cealaltă jumătate a luat placebo. Deși nu este unul dintre cele mai mari studii, rezultatele au arătat că cei care au luat vitamine au putut să-și amintească mai bine visele decât celălalt grup.

Participanții au spus că nu numai că și-au amintit ușor ceea ce au visat, însă visele au fost mult mai clare. În plus, „nu au pierdut fragmente din vis pe măsură ce ziua continua”.

Denholm Aspy, autorul studiului, spune că vitamina B6 nu a afectat vivacitatea și bizaritatea viselor și nici nu a avut vreun efect negativ asupra altor aspecte ale tiparelor de somn. Aspy spune că este prima dată când a fost efectuat un studiu asupra efectelor vitaminei B6 și a altor vitamina B asupra viselor oamenilor.

O persoană medie „irosește” cel puțin șase ani din viață visând noaptea, conform lui Aspy. Astfel, dacă am ști cum să controlăm acest aspect al somnului, l-am putea folosi mai productiv.

„Visul lucid – când știi că visezi pe măsură pe visul are loc – are multe beneficii. De exemplu, e posibil să folosești vise lucide pentru a trece peste niște coșmaruri, poți trata fobii, rezolva probleme creative, perfecționa abilități motorii etc”, spune autorul studiului.

Dar ca visele să devină din ce în ce mai lucide trebuie să fii în stare să-ți amintești constant de ele. Adăugând mai multă vitamina B în dieta ta există o mare probabilitate să depășești asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: