Discurile de vinil ar putea deveni mai accesibile datorită unei noi tehnologii

Discurile de vinil ar putea deveni mai accesibile datorită unei noi tehnologii

Discurile de vinil au reajuns în centrul atenției în ultimii ani, iar din ce în ce mai multe albume clasice și contemporane sunt lansate astfel.

Cu toate acestea, albumele pe vinil ajung în magazine și la luni distanță față de lansarea oficială, dar nu neapărat din cauza caselor de discuri. Problema se află la nivelul tehnologiei de fabricație, ce este unul destul de lent și care nu poate face față cererii din ce în ce mai mari.

O nouă tehnologie creată de Viryl Technologies vrea să schimbe asta și să aducă discurile de vinil în epoca modernă. Aceasta se numește WarmTone și reprezintă un nou sistem de presare a discurilor. Acesta este mult mai fiabil când sunt create ”pucurile” ce devin mai târziu discuri, este mult mai eficient în ceea ce privește schimbarea matrițelor după care sunt presate discurile, dar are și un nou sistem de eficientizare a producției în masă.

De asemenea, noua tehnologie vine și cu o mulțime de senzori ce monitorizează temperatura, presiunea dar și timpii de execuție, astfel încât companiile pot ști imediat dacă apare vreo problemă, scrie endadget.com.

Momentan, o singură astfel de mașinărie este în funcțiune și se află în Dallas, iar cea de-a doua va fi gata la începutul lui februarie, pentru Microforum, din Canada. Planurile companiei sunt să ajungă la șase dispozitive de același fel. Împreună, acestea ar trebui să producă aproximativ 24.000 de discuri de vinil în fiecare zi.

Este puțin probabil ca discurile de vinil să ajungă la popularitatea pe care o au vânzările digitale de muzică, dar piața este în continuă creștere. Astfel, tehnologia celor de la Viryl este binevenită, având în vedere că cererea de pe piață s-ar putea rezolva mult mai rapid și mai eficient.

Citește și:
Etichete: