09 mart. 2018 | 07:53

Donald Trump ne arată care sunt cele mai violente jocuri video

VIDEO ACTUALITATE

Ignorând complet toate studiile care nu au găsit vreo corelație între violența din jocuri video și tendințele agresive din lumea reală, Donald Trump a prezentat un colaj video cu cele mai violente jocuri.

[related]

În urma celui mai recent atentat dintr-o școală americană, președintele Statelor Unite s-a străduit, mai mult decât de obicei, să ne convingă de faptul că violența din SUA nu are legătură cu accesul incredibil de facil la armament. Nu contează dacă ai vreun handicap sau o istorie de arestări legate de acte violente, în America, nu vei întâmpina nici un fel de probleme să-ți cumperi o armă automată precum AR15.

Dacă faci efortul să te deplasezi la unul dintre multele târguri de arme, nici măcar nu îți trebuie buletin pentru o astfel de achiziție. E ca și cum ți-ai cumpăra un telefon nou, doar că achiziția unui smartphone s-ar putea să fie mai complicată, deoarece există posibilitatea să fii nevoit să semnezi un contract cu un operator de telefonie.

Cu toate acestea, fără nici un argument științific sau plauzibil, Donald Trump a organizat o conferință cu cei mai important directori din industria jocurilor video. Lista completă a persoanelor invitate se află în postarea de pe Twitter de mai jos. În acel context, președintele a sperat să convingă creatorii de jocuri să-și facă titlurile mai puțin violente. Având în vedere că jocurile respective sunt disponibile pe întregul mapamond, cu foarte mici excepții, iar problema cu atentatele e doar în SUA, e evident pentru oricine că argumentul lui Trump este nefondat.

În încercarea de a-și argumenta afirmațiile cu un clip video, președintele SUA a proiectat clipul de mai sus. La final, a exclamant: ”Asta este violență, nu-i așa?” Colajul include cele mai agresive secvențe din Call of Duty: Black Ops, Call of Duty Modern Warfare 2, Dead of Daylight, Wolfenstein: The New Order, Fallout 4, Sniper Elite 4 și The Evil Within.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele