Cum calculezi, de fapt, vârsta câinelui tău ca să știi câți ani are

Cum calculezi, de fapt, vârsta câinelui tău ca să știi câți ani are

Este cel mai bun prieten al omului și cu toate astea majoritatea oamenilor îi greșesc vârsta. Asta pentru că regula simplă că un an uman reprezintă șapte ani pentru un câine este departe de a fi exactă.

Dacă oamenii îmbătrânesc mai încet cu șapte ani decât câinii, atunci mulți dintre noi ar trebui să se reproducă la vârsta de șapte ani și să trăiască până la 150 de ani. Din motive evidente, nu e cazul.

Motivul pentru care câinii pot ajunge la maturitatea sexuală completă după doar un an de la naștere se datorează faptului că aceștia au o vârstă mai mare în primii doi ani de viață decât oamenii.

Chiar și așa, afirmația este ușor contradictorie. Asta pentru că rasele mai mici tind să se maturizeze mai repede decât rasele mai mari. În comparația cu oamenii, câini înaintează mai repede la începutul vieții și mai încet spre sfârșit. Prin urmare, calcularea vârstei câinelui tău este puțin complicată. Dar nu imposibilă.

Deoarece rasele mai mici tind să trăiască mai mult decât rasele mai mari, este important să calculezi vârsta câinelui tău în funcție de categoria din care face parte: mic ( 9,5 kg sau mai puțin), mediu (9,6 kg – 22 kg), mare (23 kg – 40 kg), gigant (peste 41 kg).

Deși originile mitului cum că șapte ani la câini reprezintă un an la om sunt necunoscute. Oamenii au încercat să găsească o modalitate bună de a transforma anii câinilor în ani umani începând cu 1200.

Unul dintre primele exemple care arată asta este o inscripție de la Westminster Abbey care datează din 1268. Aici oamenii au calculat că un an uman este echivalent cu nouă ani la câine. Aceste calcule făceau parte dintr-un mod ciudat de a calcula sfârșitul lumii în anii 1200.

Regula de șapte ani este considerată mult mai recentă. Un medic veterinar de la Universitatea de Stat din Kansas crede că a fost o idee de marketing. Era o modalitate de a face oamenii să-și aducă cei mai buni prieteni la veterinar cel puțin o dată pe an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: