28 apr. 2018 | 09:00

Există, desigur, și matrimoniale pentru oamenii disperați să aibă copii

ACTUALITATE
Există, desigur, și matrimoniale pentru oamenii disperați să aibă copii

Găsirea persoanei potrivite alături de care vrei să-ți petreci restul vieții poate fi o sarcină destul de grea. Iar dacă mai iei în calcul și faptul că vrei copii, sarcină devine mult mai dificilă – cu presiunea temporală adăugată. După acest principiu funcționează și această agenție matrimonială.

De fapt, unii oameni sunt mai disperați să aibă un copil decât să-și găsească un partener de viață. De aceea, o femeie a decis să deschidă o agenție matrimonială creată exclusiv pentru cei care vor să aibă copii.

Stork a fost creat de Fiona Thomas în 2014, după ce a realizat că multe dintre prietenele ei de 30 de ani sunt singure, iar, pe măsură ce trec anii, se apropie de infertilitate. Astfel, a încercat să le găsească perechea potrivită cu care să aibă copii.

„Am adus câțiva oameni împreună, oameni pe care îi cunosc personal, și, voilà, a funcționat”, spune Fiona. Unul dintre cuplurile pe care le-a „creat” a decis să nu se implice romantic, ci să aibă un copil, iar alte două au ajuns să se căsătorească. Astea sunt și cele două servicii pe care agenția le pune la dispoziție.

„Primul serviciu pe care îl oferim este de a găsi parteneri pentru cei care vor să formeze un cuplu romantic, un partener pentru totdeauna, care să aibă copii într-un cadru mai tradițional”, spune Thomas.

Diferența față de celelalte agenții este că știi că cel cu care te întâlnești vrea să aibă copii. Asta înlătură întrebările inconfortabile pe care oamenii le pun, de multe ori, poate prea devreme într-o relație. Însă agenția se remarcă prin a doua opțiune: parteneri doar pentru a avea un copil.

„Cea de-a doua opțiune se potrivește oamenilor care vor să găsească pe cineva cu care să împartă valori și etici comune, să fie compatibili genetic, și care pot avea mai mult o relație bazată pe respect, dar nu una romantică”.

Femeile par cele mai încântate de această opțiune și asta pentru că e mult mai simplu și plăcut decât să urmezi traseul donatorului de spermă.