16 iul. 2018 | 08:20

Uniunea Europeană a devenit un inamic al Americii, susține Trump

VIDEO Generalist

Donald Trump are multe opinii radicale pe o varietate foarte mare de subiecte, dar și-a uimit audiența în cadrul unui interviu recent în care a afirmat că Uniunea Europeană, Rușia și China sunt ”inamicii noștrii”.

Este imposibil să-ți dai cu părerea despre fluxul de gânduri din mintea lui Donald Trump, dar problema majoră este că atitudinea sa agresivă față de marile puteri ale lumii s-ar putea să creeze un număr semnificativ de inamici pentru Statele Unite ale Americii.

În contextul în care interviul acordat celor de la CBS a avut loc cu o zi înaintea întâlnirii cu omologul său rus, clasificarea Rusiei ca un inamic al SUA probabil că nu i-a surâs lui Putin.

Reporterul CBS i-a aruncat mingea la fileu lui Donald Trump în momentul în care l-a întrebat care sunt cei mai mari adversari ai americanilor la această oră, la nivel global.„Ei bine, cred că avem o mulțime de inamici. Cred că Uniunea Europeană este un inamic, cu ceea ce ne face în materie de comerț. Nu v-ați gândi la Uniunea Europeană, dar este un inamic. Rusia este un inamic în anumite privințe. China este un inamic economic, fără îndoială este un inamic. Dar asta nu înseamnă că sunt răi, nu înseamnă nimic. Înseamnă că sunt concurenţi.” Răspunsul acid nu a întârziat să apară.

Pentru că astfel de cuvinte din partea președintelui Statelor Unite nu ar trebui să lase loc de interpretări contradictorii, jurnalistul i-a atras atenția asupra faptului că mulți oameni ar fi surprinși să afle că Uniunea Europeană este un adeversar al americanilor. În acel context, Trump și-a domolit tonul și a sintetizat opinia sa pe marginea subiectului cu afirmația: ”UE este foarte dificilă”.

„Îi respect pe liderii acestor ţări, dar, din punct de vedere comercial, chiar au profitat de pe urma noastră, iar multe dintre aceste ţări sunt în NATO şi nu îşi achită contribuţiile.” Aceasta din urmă este o referință la Germania cu care pare să aibă o problemă majoră deja de câteva luni.

Pentru că a vrut să-și exprime opinia fără echivoc, a făcut mai multe atacuri la adresa oficialilor de la Berlin. „De exemplu, am o mare problemă cu Germania, fiindcă Germania a încheiat un acord pentru un gazoduct cu Rusia, prin care îi va plăti Rusiei miliarde și miliarde de dolari pe an pentru energie, iar eu spun că asta nu e bine, nu e corect. Tu ar trebui să te lupţi pentru cineva, iar acel cineva dă miliarde de dolari către cel de care tu îl păzeşti. Cred că e ridicol… Vă spun, este multă furie la adresa faptului că Germania plăteşte Rusiei miliarde de dolari.”

„Cred totodată că este un lucru foarte rău şi pentru Germania. Ce, ridică un steag alb?” Din cauza faptului că nu înțeleg foarte bine relația dintre Rusia și Germania, Trump a asociat parteneriatul energetic dintre cele două țări cu un război care s-a încheiat cu victoria lui Vladimir Putin.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele