O funcție revoluționară din Windows 10 poate fi experimentată în beta

O funcție revoluționară din Windows 10 poate fi experimentată în beta

Se discută de mai bine de un an de zile de Windows 10 Timeline. Respectiva funcție revoluționară poate fi în sfârșit experimentată. 

Premisa din spatele funcției Timeline în Windows 10 este una cât se poate de interesantă. Gândită ca o extensie pentru Continuity, aceasta este menită să faciliteze tranziția de la un dispozitiv la altul în momentul în care folosești pe lângă un PC cu Windows 10 și un smartphone sau o tabletă cu Android sau iOS pe care ai instalate aplicații ale gigantului din Redmond. În practică, ar trebui să ofere o experiență similară cu cea de care au parte utilizatorii de Mac ce s-au ancorat în ecosistemul Apple și utilizează un iPhone sau iPad pe lângă un computer al gigantului din Cupertino.

Trecând însă peste sursa de inspirație, premisa din spatele Timeline este una îmbucurătoare și e de apreciat faptul că inginerii Microsoft nu s-au grăbit să o lanseze neterminată. Aceasta ar fi trebuit să fie inclusă inițial în Windows 10 Fall Creators Update dar a fost amânată între timp până la o dată necunoscută. La finele lunii trecute, într-o postare pe blogul Windows Insiders s-a confirmat că interesanta funcție va putea fi testată în decembrie de cei înscriși în fluxul de actualizări Fast Ring din Windows 10.

Dacă te încadrezi în această categorie de utilizatori dornici de experimente, ar trebuie să găsești opțiunea Timeline în aceeași interfață în care vezi aplicațiile pornite (Task View). De acolo vei vedea acțiunile desfășurate cu ID-ul tău Microsoft pe alte dispozitive cu iOS sau Android pe care ești autentificat cu același nume de utilizator și parolă. Spre deosebire de Continue on PC care se referea doar la deschiderea unui link de pe mobil pe Windows 10, cu Timeline vei putea continua un email de unde ai rămas în Outlook pe telefon. Dacă folosești Here Maps, vei putea să continui un traseu sau dacă ești utilizator de Bing News, vei citi în continuare o știre.

Funcția va deveni din ce în ce mai fiabilă și utilă odată cu trecerea timpului, dar pentru că la această oră se află încă în beta, ar fi bine să-i acorzi circumstanțe atenuante dacă întâmpini vreo problemă în utilizarea sa.