Uber schimbă estimările de trafic să știi când îți ajunge mașina

Uber schimbă estimările de trafic să știi când îți ajunge mașina
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
17:55 17.09.2018

Pentru a te ajuta să știi cu precizie sporită momentul exact în care îți ajunge o mașină când ai făcut comandă cu Uber, compania din spate va schimba mecanismul de estimare al timpului.

În funcție de numărul de curse efectuate cu Uber, s-ar putea să fi întâmpinat niște probleme legate de precizia estimării momentului în care îți ajunge mașina. Deși vezi mașina foarte aproape de tine, s-ar putea să-ți afișeze pe ecran un timp de 5-6 minute până la sosire.

Reversul este de asemenea valabil. S-ar putea să fie o mașină la distanță aparent mare, timpul estimat să fie de trei minute și să ajungă în șapte sau opt.

Motivele pentru discrepanțe între estimare și momentul exact al sosirii pot fi multe. Cel mai important dintre el ține însă de evaluarea condițiilor de trafic. Din acest motiv, conform celor de la TechCrunch, Uber a început testele pentru un nou sistem de cuantificare a traficului. Nu se știe exact momentul în care va fi disponibil la scară globală, dar intenția este una lăudabilă.

uber-traffic-estimates-606x640

După cum se poate vedea în capturile de ecran de mai jos, s-ar putea să identifici niște similarități între mecanismul celor de la Uber și cel folosit de Google Maps de câțiva ani. Practic, în momentul în care vei face o comandă, pe traseul șoferului care ți-a preluat comanda până la tine, vei putea vedea în timp real condițiile de trafic.

Dacă o zonă destul de mare este marcată cu roșu, ar fi bine să te aștepți la întârzieri. În cazul unui traseu definit cu o linie de culoare albastră, este o probabilitate desutl de mare ca mașina să-ți ajungă mai repede pentru că traficul este cât se poate de relaxat. Zonele definite cu galben au un trafic destul de aglomerat, dar mașinile nu stau.

Ideea din spatele acestui mecanism este de a ajuta utilizatorii să fie un pic mai înțelegători cu șoferii. În plus, te va ajuta să-ți dai seama dacă nu va fi mai rapid să o pornești pe jos către destinație, decât cu un Uber.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI