Cea mai nouă funcție de la Uber care ți-ar putea salva viața

Cea mai nouă funcție de la Uber care ți-ar putea salva viața

În urmă cu un an, Dara Khosrowshahi a preluat conducerea Uber și a promis că va redresa reputația companiei și că se va concentra pe îmbunătățirea securității șoferilor și a pasagerilor. Cea mai nouă opțiune a aplicației ți-ar putea salva viața atunci când te afli în mașină.

De atunci au apărut câteva opțiuni utile precum un buton de panică în aplicație, opțiunea de trusted contacts, iar acum compania vrea să aducă o opțiune prin care să detecteze automat dacă mașina Uber în care te afli a făcut accident.

Utilizând accelerometrul și giroscopul aplicației, alături de datele GPS de la milioane de utilizatori Uber, noua opțiune, numită Ride Check, este capabilă să detecteze cu o acuratețe destul de mare dacă automobilul Uber în care te afli a avut un accident.

„Vreau ca Uber să devină cea mai sigură platformă de transport din lume”, a spus Khosrowshahi la evenimentul unde a anunțat noua opțiune a aplicației.

Astfel, atât șoferul, cât și pasagerul o să primească o alertă pe telefon în care sunt întrebați dacă a avut loc un accident. Dacă da, atunci apar mai multe opțiuni precum sunatul la 911 (112 la noi) sau la Uber. Dacă nu s-a întâmplat nimic, atunci informezi aplicația că nu s-a întâmplat nimic și mergi mai departe. În cazul în care nici șoferul, nici pasagerul nu răspunde la notificarea aplicației atunci există o posibilitate mare ca accidentul să fie unul serios și sistemul companiei ar putea anunța autoritățile.

Ride Check ar putea fi folosit și pentru alte probleme de securitate. De exemplu, dacă un vehicul Uber a oprit pentru o perioadă prea mare într-un anumit loc, și nu era necesar, aplicația va trimite o notificare, iar pasagerul sau șoferul ar putea apăsa pe butonul de urgență. Această opțiune ar trebui să apară și în aplicația ta în următoareale luni.

Uber a lucrat la Ride Check mai mult de un an de zile. Utilizarea telefoanelor pentru a detecta accidentele auto nu este o tehnologie nouă. Alte companii precum Zendrive lucrează la o tehnologie similară de detecție a acidentelor de mai mult timp. Alte sistem, precum OnStar al General Motors, utilizează senzorii încorporați în mașină pentru a detecta accidentele și a alerta automat autoritățile.

Sursa: The Verge
Etichete: