Rețeaua socială care pune inteligența artificială să-ți facă pozele mai bune

Rețeaua socială care pune inteligența artificială să-ți facă pozele mai bune

Inteligența artificială care se ocupă cu decuparea fotografiilor pe care le postezi pe Twitter devine din ce în ce mai isteață.

Cercetători de programe automatizate Twitter Zehan Wang și Lucas Theis au explicat cum plănuiește compania să schimbe felul în care sunt decupate fotografiile pentru thumbnail-uri. Twitter lucra deja de mult timp la acest instrument. Acum au descris pentru prima oară metodele pe care le-au folosit pentru a-l perfecționa. Noua opțiune este valabilă pentru toți utilizatorii Twitter. Mulțumită ei, fotografiile decupate ciudat, ca din topor, vor rămâne în trecut.

Înainte, platforma socială căuta o față care să iasă în evidență în fotografii înainte de a le decupa. Dacă în fotografie nu erau fețe umane, se decupa centrul imaginii. Această tehnică a dus la nenumărate thumbnail-uri dubioase. De acum încolo, Twitter va folosi tehnica scoaterii în relief.

Noua tehnică urmărește regiunile interesante dintr-o imagine și care sunt șansele ca un om să le acorde atenție. Studiile arată că oamenii au tendința să se concentreze pe zonele cu fețe, animale, texte sau cu contraste puternice.

twitter poze decupate

Cercetătorii au reușit să antreneze rețelele neurale ale Twitter-ului să găsească cele mai interesante porțiuni dintr-o fotografie într-un timp foarte scurt, pentru a nu exista întârzieri în uploadarea lor.

Inginerii de software au folosit o tehnică numită „distilarea cunoștințelor” pentru a antrena algoritmii să aproximeze zonele de interes din imagini. Mai mult, au folosit și o tehnică numită „reducere”, pentru a se asigura că algoritmul nu va analiza acele zone din fotografii care nu ar prezenta interes privitorilor. Îmbinarea dintre cele două metode permite algoritmului să decupeze imagini de 10 ori mai repede decât în mod normal.

Deși update-ul este unul mic, este bine-venit. Ar putea să îmbunătășească feed-urile de noutăți de pe Twitter de pretutindeni. Astfel, când vei vedea un thumbnail din care nu înțelegi nimic, nu va mai fi nevoie să irosești timp cu un click pentru a te lămuri

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mashable
Etichete: