Trucuri Word: două moduri în care să pui o poză în spatele unui text

Trucuri Word: două moduri în care să pui o poză în spatele unui text

În funcție de perioada petrecută în popularul editor de text, ai câteva trucuri Word în tolba de cunoștințe. Printre ele, ar fi bine să se numere și abilitatea de a amplasa o poză în spatele câtorva rânduri de text.

Dacă lucrezi la un referat și ai apelat la suita de aplicații de birou a celor de la Microsoft, există câteva trucuri Word pe care le-ai putea utiliza pentru a-ți face documentul mai arătos. În această categorie intră abilitatea de a pune o poză în spatele unui paragraf sau a unei căsuțe de text. În funcție de scenariul tău, trebuie să apelezi la o soluție din două pe care le voi detalia mai jos.

În mod implicit, atunci când introduci o fotografie într-un document Word, aceea îți sparge rândurile de text în două. Sub poză și deasupra pozei, vei avea documentul tău original, dar imaginea nu-ți va fi înconjurată de text. Aplicația celor de la Microsoft îți oferă însă mai multe mijloace pentru a particulariza interacțiunea dintre poză și restul documentului.

Este suficient să faci click dreapta pe imaginea cu pricina și să alegi secțiunea Wrapping (Împachetare). Dacă vrei ca poza ta să fie înconjurată de text, optează pentru Wrapping – Tight. Dacă vrei ca textul să fie peste poză, alege Behind Text.

În cazul în care textul tău nu mai este foarte citeț după acest gest, poți ajusta gradul de transparență al imaginii de fond. În acest scop, faci click pe ea pentru a o selecta și, din bara de instrumente, optezi pentru Picture Format.

La secțiunea Transparency din stânga, alegi una dintre opțiunile care îți rezolvă problema.

Alternativa la amplasarea unei poze în spatele textului implică să introduci o căsuță de text sau Text Box peste orice poză. Inserezi imaginea dorită în document de la secțiunea Insert. Din același meniu Insert, optezi în partea dreaptă pentru Text Box.

Cursorul se va schimba automat într-o cruce și poți defini dimensiunea căsuței de text, cu click stânga apăsat. Ulterior, o poți redimensiona, o poți muta și, cu click dreapta pe marginea ei, poți alege de la secțiunea Wrapping modul în care interacționează cu restul textului.

Citește și:
Etichete: