Trucuri în Word: cum ascunzi sau afișezi paragrafe într-un document

Trucuri în Word: cum ascunzi sau afișezi paragrafe într-un document

S-ar putea să cunoști câteva trucuri Word, dar lista mișculațiilor pe care le poți face în cel mai popular editor de documente este incomensurabilă. Printre cele mai interesante tertipuri pe care ar fi bine să ți le asumi se numără posibilitatea ascunderii de paragrafe.

Când vine vorba de formatarea textului dintr-un document, există foarte multe trucuri pe care nu le vei folosi foarte des. De exemplu, este puțin probabil să fii vreodată tentat să ascunzi paragrafe în interiorul unui fișier Word, dar având în vedere cât de simplă este procedură, ar fi păcate să înveți acest detaliu.

Aproximativ din totdeauna, Microsoft Word ți-a permis să ascunzi paragrafe de text într-un document pe care nu le poți vedea când citești fișierul în condiții normale sau când îl listezi la imprimantă. Pentru a facilita acest proces, aplicația gigantului din Redmond formatează documentul într-o manieră similară cu bold sau italic, cu mențiunea că respectiva regulă suplimentară de formatare se traduce prin „nu afișa acest text”.

În același fel, poți ascunde imagini sau alte elemente grafice într-un document, dar trebuie să ai în vedere că pot fi aduse în primplan cu o relativă ușurință.

Trecând peste detaliile de fond, dacă ideea ascunderii unor paragrafe se află pe listra de trucuri Word pe care vrei să le știi, poți începe prin selectarea textului de interes.  Ca idee, poți selecta un întreg paragraf prin triplu click.

Fă click dreapta pe paragraful cu pricina și optează pentru accesarea meniului Font. Imediat ar trebui să întâmpini o fereastră precum cea de mai jos. Bifează Hidden și confirmă cu un click pe Ok. Există și o combinație de taste la care poți apela în același scop. Selectează textul și apasă pe Ctrl + Shift + H.

Dacă vrei să ascunzi imagini sau alte elemente grafice, urmează aceiași pași de mai sus, dar asigură-te că ai selectat tot ce te interesează înainte să accesezi meniul Font.

În situația în care te-ai răzgândit și vrei să afișezi din nou ce ai ascuns înainte, selectează zona înconjurătoare paragrafelor pe care le-ai ascuns. Fă click dreapta, intră la Font, debifează Hidden și confirmă cu Ok.

Cum ascunzi paragrafe în Word

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: