Noi trucuri pentru interfața Windows-ului

Noi trucuri pentru interfața Windows-ului

SecondShell

Interfața Windows-ului parcă cere în permanență îmbunătățiri și oricât de optimizată ar deveni cu fiecare nou sistem de operare, nu se poate să nu vrei să poți face și alte lucruri cu ea. Motiv pentru care este întotdeauna binevenit un progrămel precum SecondShell, care îți poate oferi noi jucării fără a modifica în vreun fel setările pre-existente și fără a umbla la regiștri.

De data asta ne vom juca cu ferestrele, care cu SecondShell se pot maximiza pe orizontală sau verticală, în funcție de nevoi, fără a acapara tot ecranul, dacă ai nevoie doar să vezi doar un rând mai lung sau o singură coloană. Cu tasta ALT apăsată poți face click oriunde într-o fereastră pentru a o „trage” de colo colo, sau poți face click dreapta pentru a o redimensiona rapid (chiar și ferestrele care nu sunt redimensionabile de obicei, ceea ce ar fi o veste bună dacă folosești ecranul mic al unui netbook). De asemenea, un click dreapta oriunde pe bara de titlu a ferestrei o va minimiza, în vreme ce un click cu butonul din mijloc o va închide (la fel ca tab-urile din browserele web).

O altă caracteristică interesantă este posibilitatea de a transforma tasta CapsLock într-un buton din mijloc al mouse-ului, ceea ce iar poate fi util pentru cei ce folosesc netbook-uri, dar se poate dezactiva din fișierul de configurare, unde se mai pot configura alte zece comenzi pentru hotkey-uri care să lanseze aplicațiile tale favorite.

Un dublu-click pe iconița aplicației din System Tray dezactivează SecondShell, dacă ai nevoie să revii la shell-ul original al Windows-ului.

În sfârșit, SecondShell este o jucărie interesantă, pe care o poți testa fără riscuri, iar dacă descoperi exact caracteristica de care nici nu știai că ai nevoie, te-ai scos!

Descarcă SecondShell de pe PlayTech sau de pe site-ul producătorului.