Trucuri Instagram: cum folosești un nametag pentru a urmări oameni noi

La fel ca pe Snapchat, Instagram a introdus de curând posibilitatea urmăririi de persoane noi prin intermediul unui nametag sau ecuson pe care îl poți scana cu telefonul.

Pentru a-și menține relevanța în piață, Instagram beneficiază deseori de actualizări de funcționalitate. Unele dintre ele sunt mai utile decât altele și unele sunt mai originale decât altele. Cel mai recent update adus Instagram constă într-un ecuson ascuns în meniul aplicației. Acela este de mult timp disponibil pe Snapchat și este menit să fie scanat.

În cazul în care ai un prieten pe Snapchat cu un ID foarte complicat sau unul suficient de lung încât să-ți fie lene să-l tastezi de mână, poți să-i scanezi nametag-ul. Respectivul ecuson pe care acum îl ai și în Instagram îți aduce într-o oarecare măsură de tradiționalul cod QR, dar este destul de personalizabil.

În orice caz, atât pentru a-ți personaliza propriul ecuson, cât și pentru a scana ecusonul unui prieten sau amic, în primul rând, trebuie să intri pe Instagram. După aceea, fă un tap în dreapta jos pentru a-ți accesa propriul profil. Pentru a vedea modul în care funcționează ecusoanele, fă un tap pe cele trei liniuțe din dreapta sus și fă un tap pe Ecuson sau Nametag, în funcție de limba pe care o ai setată in-app sau pe terminal.

Imediat, te vei confrunta cu propriul ecuson pe care îl poți personaliza în mai multe feluri. În partea de sus a ecranului, ai trei opțiuni principale pe care le poți modifica folosind un simplu tap: Culoare, Emoji și Selfie. După ce ai ales una dintre ele, fă un tap oriunde pe ecran pentru a-ți personaliza Ecusonul. În cazul variantei Selfie, în dreapta sus poți face o un selfie care se va repetat pe fundalul nametag-ului tău.

Dacă vrei doar să scanezi ecusonul unui prieten, intră în această secțiune din Setări și apasă în partea de jos a ecranului pe butonul Scanează un ecuson. Îndreaptă telefonul către ecunoscul afișat pe telefonul unui prieten și, după câteva momente, îi vei urmări postările. La fel trebuie să procedeze și el ca să te urmărească înapoi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: