Cum arată trenul care va transporta oameni cu peste 1.000 km/h
:format(webp)/https://playtech.ro/wp-content/uploads/2018/04/capsula2.jpg)
Oamenii de știință vor fi nevoiți să găsească soluții cu ajutorul cărora indivizii să ajungă extrem de repede dintr-un loc în altul. Hyperloop este un prototip care va transporta pasageri cu o viteză mai mare de 1000 km/h și care ar putea să fie pus în funcțiune în anul 2021.
Designworks, companie ce aparține Grupului BMW, a prezentat felul în care va arăt interiorul capsulei Hyperloop. Designul pare desprins dintr-un film Science Fiction. Scaunele sunt extrem de confortabile, dat fiind că pasagerii nu vor avea voie să se ridice din ele pe durata deplasării, și distanța dintre locuri este suficient de mare pentru un confort sporit.
Pasagerii vor beneficia de ecrane touch screen și vor avea posibilitatea să schimbe culoarea ambientală din zona în care călătoresc. Scaunele sunt toate dotate cu centură de siguranță.
Cel mai probabil, prima călătorie de acest gen va fi efectuată între Dubai și Abu Dhabi. Dat fiind că inginerii vor proiecta capsula să călătorească cu peste 1000 de km pe oră, distanța de 150 de km dintre cele două orașe se va reduce la mai puțin de 12 minute. Se estimează că anul primei călătorii va fi 2021.
În prezent, o astfel de călătorie durează 90 de minute. Printre orașele din Statele Unite ale Americii care vor fi legate prin Hyperloop pe viitor se numără New York și Washington (o călătoria va dura 20 de minute și nu trei ore așa cum este acum) sau Los Angeles și San Francisco.
La exterior, capsula pentru pasageri Hyperloop are o lungime de 8,5 metri și este fabricata doar din aluminiu și fibră de carbon. Capsula se va deplasa printr-un tunel în care presiunea aerului este extrem de scăzută. Ea se va ridica deasupra șinei printr-un sistem de levitație magnetică.
Primul test al capsulei Hyperloop a fost efectuat pe data de 29 iulie 2017, în tunelul de 500 de metri construit în deșertul Nevada, din Statele Unite ale Americii.