Top 10 accesorii care să nu-ți lipsească iarna din mașină

Top 10 accesorii care să nu-ți lipsească iarna din mașină

Pregătirile de iarnă sunt o parte importantă din viața fiecărui șofer. Există câteva accesorii pe care fiecare ar trebui să le poarte asupra sa, indiferent dacă conduce un automobil nou sau unul mai vechi. Asta pentru că sunt vitale în situații dificile.

În 2018, iarna n-a mai fost atât de grea ca în alți ani. A nins, da, dar puțin în București. Încă n-am scăpat, iar dacă vremea se înrăutățește, ți-am făcut o listă cu lucrurile pe care ar trebui să le ai în mașină ca să treci mai ușor prin sezonul rece.

Top 10 accesorii care să nu-ți lipsească din mașină

Lichid de parbriz de rezervă: de obicei, într-o zi ploioasă, lichidul din rezervor se poate termina. Tocmai de aceea, o rezervă este binevenită.

Racletă: zăpada și gheața pot fi date lesne de pe automobil cu ajutorul unei raclete. Este accesoriul care nu trebuie să lipsească din nicio mașină pe perioada iernii.

Lopată: o lopată devine o necesitate mai ales dacă automobilul rămâne înzăpezit. E drept, e nevoie și de o mână puternică ce să dea la lopată.

Sare sau nisip: în cazul în care mașina patinează pe gheață, un săculeț de nisip s-ar putea să fie tot ceea ce trebuie în acel moment.

Lanțuri antiderapante: pe lângă faptul că sunt foarte utile, lanțurile antiderapante sunt și foarte convenabile. Acestea au prețuri cuprinse între 70 de lei și 200 lei, în funcție de producător.

Cabluri de pornire: ce poate fi mai rău decât să rămâi fără baterie în frig? Să nu ai nici cabluri de pornire. Acestea sunt, de fapt, niște clești și conectori prin care se transmite curentul de la o baterie la alta.

Baterie externă pentru telefon: în cazul în care automobilul rămâne fără curent, este necesar un astfel de acumulator pentru ca persoanele din interiorul mașinii să păstreze legătura prin telefon cu eventualii salvatori.

Pătură: pătura este ușor de transportat și utilă când se termină combustibilul și nu mai există o altă sursă de încălzire.

[readmore]

Antigel de rezervă: o sticlă cu antigel ținută în portbagaj este, de asemenea, un lucru util. Nu se știe niciodată când se sparge vasul cu antigel în miezul iernii.

Cablu de remorcare: o chingă pentru remorcare, ce se găsește pe piață la un preț de câteva zeci de lei, poate face diferența dintre „a rămâne blocat” și „a-ți continua drumul”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: