Top reacții după amenda Times New Roman. Ce zic românii despre caz

Top reacții după amenda Times New Roman. Ce zic românii despre caz

Times New Roman a primit o amendă usturătoare de la CNCD din cauza unui articol ofensator despre iubita lui Liviu Dragnea. Știrea a stârnit numeroase reacții pe internet, dar cei mai mulți români iau apărarea pamfletului.

Times New Roman a fost amendat cu 16.000 de lei de către Consiliul pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Articolul TNR intitulat „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști…” a fost considerat jignitor față de toate femeile din PSD.

“Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul «Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …», prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora”, se arată în comunicatul CNCD.

Astfel, societatea care administrează TNR a primit o amendă de 5.000 de lei, autorul articolului, tot 5.000 de lei, editorul șef, 3.000 de lei, iar administratorul Infant Media SRL a fost amendat tot cu 3.000 de lei.

În consecință, românii nu s-au ferit să comenteze pe marginea acestui subiect, pe paginile oficiale ale mai multor publicații care au vorbit despre amendă.

Susținători TNR, pentru că „pe vremea lui Ceaușescu…”

Mulți români sunt de partea publicației TNR, desigur, pentru că „a avut curajul” să spună lucrurilor pe nume și pentru că toți sunt niște „hoți nerușinați”.

 

Alții analizează momentele intime ale lui Dragnea, dar ceva e neclar…

Unii desfac firu-n patru și fac un fel de elogiu al articolului de pe TNR. În cazul lui Dragnea apare, însă, o problemă, după părerea unora, dar nu se feresc să dea concluzii (puțin) cenzurate.

Acuzatorii, care nu înțeleg supărarea lui Dragnea și CNCD

Sunt tot un fel de susținători ai publicației și sunt de acord cu autorul articolului buclucaș. Unii fac o analiză mai serioasă și a restului membrelor PSD, dar se cenzurează, să nu se supere cineva.

Susținătorii iubitei lui Dragnea: „Lăsați fata în pace”

E normal să existe și păreri în favoarea părții vătămate. O societate cu păreri diverse e o societate care gândește, dar fiecare are dreptul la opinie și trebuie să-și asume consecințele atunci când ofensează. Cel puțin asta cred unii români care nu-s de acord cu vulgaritatea.

Poți să ai o părere jignitoare despre cineva, dar nu-i spune, nu-i frumos

Acesta e raționamentul unei categorii aparte de români pe marginea siubiectului cu amenda TNR. Cu alte cuvine, dacă tu crezi despre cineva că e într-un anumit fel (degradant), nu-i spune, nu-i frumos, zâmbește-i. Dar dacă ai probe…

[readmore]

Contradicții și neînțelegeri

Cum se întâmplă mereu, românii se mai iau la ceartă pe internet sau se contrariază. Uitați-vă la dilema acestora:

Revoltă, acuzații și…comuniști

Unii n-au răbdare să scrie comentarii inteligibile în care să-și spună o părere concretă. Și de ce și pentru cine…”mama lor de comuniști”, consideră câțiva români.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Digi24