Cum sunt testele auto pentru sistemele de siguranță pentru patrupezi

Cum sunt testele auto pentru sistemele de siguranță pentru patrupezi

Un ONG american testează echipamentele auto care ar trebui să asigure un transport cât mai sigur pentru animalele de companie și, nu întâmplător, foarte multe sisteme de siguranță de pe piață sunt inutile, dar scumpe.

Fie că vorbim de diverse modele de cărucioare pentru transportarea animalelor de companie, de centuri de siguranță, de lese, hamuri sau cuști pentru căței și pisici, toate sunt testate minuțios la Centrul pentru Siguranța Animalelor (CPS, în limba engleză).

Așa cum în cadrul testelor auto pentru siguranța pasagerilor umani se folosesc manechine speciale, cei de la CPS utilizează căței din pluș special concepuți pentru teste, care au greutatea și mărimea unor câini reali.

Sistemul principal de testare este un propulsor atașat pe un fel de șină care simulează fie impactul din momentul unui accident, fie o frânare bruscă, pentru a observa cum se comportă echipamentele de siguranță pentru animale.

În mod surprinzător sau nu, foarte multe astfel de sisteme se dovedesc inutile în aceste cazuri și orice test picat înseamnă punerea în pericol a vieții patrupezilor, dar și a oamenilor.

Pe lângă siguranță, CPS monitorizează și controlul calității acestor produse. CPS este o companie omologată pentru testare în SUA și urmează standarde stricte pentru măsurarea calității și siguranței pasagerilor la bord. Produsele care trec testul, primesc un sigiliu CPS și pot fi de încredere. Sunt scumpe, dar măcar știi că nu dai un ban degeaba și care îți pune și viața animalului de companie în pericol.

Cei mai neliniștiți în timpul călătoriei cu mașina sunt câinii. Ei, prin firea lor, tind să-și piardă răbdarea și a-i ține dezlegați e un risc pe care nu merită să ți-l asumi, nici dacă are cine să stea cu ei în brațe sau să-i liniștească. Un animal de companie liber prin mașină distrage atenția șoferului și se pot produce accidente.

În momentul impactului sau frânării bruște, patrupedul tău poate fi proiectat prin parbriz sau geamurile laterale, ca oricare al pasager. Spre deosebire de oameni, unde mai există șanse, în cazul animalelor, rănile sunt aproape irecuperabile (în cel mai fericit caz).

[readmore]

Fondatoarea companiei a pus bazele CPS după ce cățelușa ei a fost o victimă a unui sistem de siguranță inutil, care nu a funcționat așa cum promitea pe ambalaj.

În SUA, produsele foarte multor producători de sisteme de siguranță auto pentru animale nu sunt verificate, așa că aproape orice firmă presupune că are cele mai bune produse, dar, în realitate sunt niște rebuturi.

Citește și:
Sursa: Tech Insider