O Tesla, urmărită kilometri întregi de poliție în timp ce șoferul dormea

O Tesla, urmărită kilometri întregi de poliție în timp ce șoferul dormea

Nu este neobișnuit ca polițiștii să găsească un șofer care doarme în mașină, însă este ieșit din comun ca acei polițiști să-l găsească pe șofer dormind, iar mașina Tesla să meargă cu peste 110 kilometri pe oră.

Se pare că polițiștii americani au urmărit o mașină Tesla timp de 11 kilometri, în timp ce șoferul dormea. Incidentul a avut loc pe autostrada 101, în Palo Alto, la ora 3:00 am.

Până nu demult, acest scenariu era imposibil, însă acum este plauzibil pentru că șoferul se afla într-un Tesla Model S ce are funcția de autopilot care-i oferă un grad de autonomie mașinii.

Polițiștii nu s-au mai întâlnit cu o asemenea situație și, în primă instanță, nu au știut cum să-l oprească pe șofer. Așa că au chemat alte patrule de poliție și au pus ca două să rămână în spate pentru a incetini traficul de pe autostrada și pentru a păstra o distanță mare față de Tesla. Iar o altă mașină de poliție s-a pus în fața modelului S și a încetinit gradual, drept urmare mașina Tesla a încetinit la rândul ei apoi s-a oprit.

Partea mai ciudată a întâmplării este că în modul Autopilot, șoferul mașinii trebuie încă să-și țină mâinile pe volan pentru ca sistemul să funcționeze. Altfel, mașina trimite mai multe avertismente pentru ca șoferul să pună mâinile pe volan. Dacă acesta nu face asta atunci mașina încetinește și se oprește. Ceea ce nu s-a întâmplat în acest caz.

Tesla va trebui să verifice ce s-a întâmplat cu acel model și de ce mașina nu s-a oprit, după cum ar fi trebuit, dacă șoferul chiar era adormit la volan.

„Este grozav că avem acestă tehnologie, dar trebuie să le reamintim oamenilor că deși acestă tehnologie există, trebuie să se asigure că sunt încă responsabili pentru menținerea controlului asupra vehiculului”, au declarat reprezentanții poliției din California.