Telefonul pliabil de la Samsung va fi extrem de scump

Telefonul pliabil de la Samsung va fi extrem de scump

Telefonul pliabil de la Samsung e încă un proiect despre care speculăm fără prea multe informații concrete, chiar dacu au trecut ani buni de la prima mențiune a acestuia.

Deja au trecut câțiva ani de când se vorbește despre telefonul pliabil pe care Samsung ar urma să îl lanseze. Producătorul nu vrea un design clasic cu clapetă și două ecrane, ci unul cu un singur ecran, care să poată fi pliat. Tocmai de aceea durează atât de mult să vedem telefonul; tehnologia încă nu este gata, chiar dacă sud-coreenii sunt lideri în domeniul display-urilor pentru smartphone-uri.

Au apărut noi informații care vorbesc despre prețul telefonului pliabil, atunci când acesta va fi lansat, într-un final. Astfel, telefonul pliabil ar urma să coste 2 milioane de woni, sau 1.800 de dolari, un preț enorm.

Nu e prima oară când auzim despre un asemenea preț imens pentru dispozitivul revoluționar pe care Samsung l-ar pregăti în spatele cortinei de ceva vreme. În iunie, câteva informații apărute pe internet sugerau un preț de 2.000 de dolari pentru acest smartphone. E greu de justificat un asemenea preț, care s-ar putea datora faptului că Samsung ar vrea să încerce să recupereze o parte din banii investiți în proiect.

Totuși, e puțin plauzibilă teoria; mai degrabă putem vorbi despre faptul că telefonul va fi disponibil doar într-o ediție limitată, iar Samsung probabil deja e împăcată cu gândul că nu va recupera banii investiți în acest proiect, mai ales că vorbim de un efort care se întinde deja pe câțiva ani.

Xiaomi, Oppo și Huawei au de gând să lanseze propriile telefoane pliabile, iar acestea ar putea fi mult mai ieftine decât cel al Samsung. Rămâne de văzut și dacă acesta va reuși totuși să devină un trend pe piață sau dacă vom vorbi doar de o mică nișă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: