Telefonul care a avut proiector înainte să-i pese cuiva de asta

Telefonul care a avut proiector înainte să-i pese cuiva de asta

Ocazional, apar pe piață gadgeturi care încorporează tehnologii înainte de vremea lor, iar ăsta e cazul și când vorbim de LG eXpo.

Acum vreun an citeam o mulțime de știri cu și despre realitate augmentată și virtuală; dispozitivele de atunci, o mulțime de căști, de cutii și de alte nebunii mi s-au părut aduse pe piață ceva mai devreme decât ar fi fost cazul. Încă am impresia că nu a venit vremea AR și VR-ului, însă s-ar putea să mă înșel.

Cert e că vor exista întotdeauna tehnologii care ajung pe piață înainte de vremea lor. Pe fondul unor ambiții din interiorul companiilor, ajungem să vedem produse revoluționare, iar concurența vede că ”ăștia pot”. La final, însă, produsul nu are parte de recepția visată pentru că nu e atât de util pe cât ar trebui. Cam așa a fost și cazul lui LG eXpo, un telefon cu proiector încorporat, de care nu i-a păsat mai nimănui.

În 2009, LG scotea pe piață telefonul eXpo, cu Windows Mobile. S-ar putea să nu ți-l amintești, pentru că n-a reușit să fie foarte popular, mai ales că nici sistemul de operare pe care l-a folosit nu era cel mai strălucit.

Telefonul venea cu tastatură QWERTY, orientată în mod landscape, cu un ecran de 3,2 inci, de rezoluție 800 x 480 pixeli, o cameră foto de 5 megapixeli și un procesor Snapdragon S1. Telefonul era destul de puternic pentru acele vremuri, mai ales că avea și senzor de amprentă.

Cea mai interesantă funcție era dată de un pico-proiector, care putea fi adăugat telefonului, pe partea din spate. Per total, smartphone-ul avea o mulțime de funcții pe care astăzi le apreciem, însă a reușit să dea chix. Ar putea fi vina Windows Mobile sau vina telefonului în sine: cert e că LG eXpo a reușit să ajungă pe piață cu câțiva ani înainte să fie demn de luat în seamă.

Citește și:
Etichete: