Firma care a făcut telefoanele Allview, în faliment, pentru că directorul a spart banii la păcănele

Firma care a făcut telefoanele Allview, în faliment, pentru că directorul a spart banii la păcănele

Directorul Gionee a reușit performanța de a cheltui zeci de milioane de dolari la cazino, iar telefoanele Allview ar putea fi în pericol din cauza asta.

Probabil că n-ai auzit prea des de Gionee și poate că nu știi cine sunt, dar sigur ai auzit de Allview. Ei bine, brandul românesc e ”aceeași Mărie cu altă pălărie”, pentru că telefoanele Allview sunt telefoane Gionee rebranduite. Românii s-ar putea să aibă de suferit, chiar dacă nu e vina lor.

Brandul chinezesc de telefoane nu și-a mai plătit furnizorii și încearcă să ajungă la o înțelegere cu aceștia. A fost convocată o întâlnire, după ce 20 de furnizori au făcut o cerere de reorganizare pe fondul falimentului, la Shenzen Intermediat People’s Court, pe 20 noiembrie.

Un site chinezesc susține că președintele companiei, Liu Lirong, a pierdut 1,4 miliarde de dolari la un cazino din Saipan. Acesta a declarat ulterior, însă, că e vorba de ”doar” 144 milioane de dolari.

Președintele susține că nu a folosit banii de la Gionee pentru păcănele, dar sugerează că ”ar fi împrumutat din fondurile companiei”. Unii susțin că acesta ar fi doar un tertip și că Lirong ar fi mutat, de fapt, banii din China, ca să nu mai fie sub controlul guvernului.

Oricum ar fi, situația nu e una prea bună pentru Gionee, care se afirmase ca brand puternic în regiune și care avea o creștere importantă în India. La nivel global, Gionee înregistra scăderi în trimestrul doi din 2018, alături de Lenovo, Micromax și Sony. Cu sau fără manevra președintelui companiei, Gionee oricum va avea de suferit, având în vedere că cele mai importante cinci branduri din China au devenit și mai puternice, cu 87% cotă de piață în trimestrul trei din 2018, comparativ cu 81% în aceeași perioadă a anului trecut.