De ce transporturile ar putea fi mai ieftine datorită tehnologiei

De ce transporturile ar putea fi mai ieftine datorită tehnologiei

Pe măsură ce tehnologia avansează și vehiculele autonome câștigă teren, costul transporturilor s-ar putea schimba la rândul său.

Poate că ești șofer, poate iei transportul în comun sau poate amândouă. Cert este că, mai mult ca sigur, știi deja cum este să plătești pentru bilete și abonamente, cum este să fii taxat pentru parcare și care este treaba cu prețul combustibililor. Însă aceste costuri s-ar putea schimba cu tehnologiile care avansează și cu compania Passport, care se ocupă de partea tehnică a acestor tranzacții.

Passport a primit o investiție de 43 de milioane de dolari din partea Bain Capital Ventures. Intenția este de a extinde serviciile de tranzacții pe măsură ce orașele lumii cresc și dezvoltă noi tehnologii. Un rol important l-ar putea avea tehnologiile mobile, care ar putea influența și infrastructura urbană, dar și modul în care plătim pentru transport. Mai mult, schimbarea taxelor ar putea schimba și veniturile încasate de guvern.

Trebuie însă să luăm în considerare și evoluția mașinilor automate. Ele ar putea reduce și elimina accidentele și parcările ilegale. Acest lucru ar însemna noi reguli și legi care să se muleze pe noile tehnologii și pe costurile pe care le implică acestea.

O întrebare firească este dacă vom ajunge să plătim mai mult pentru aceste noi sisteme. Ar putea fi posibil, potrivit celor de la Passport. Ei vor ca orașele să monitorizeze traseele șoferilor și să îi taxeze în funcție de drumurile folosite – mai exact, când și cât de des sunt ele folosite.

Într-un viitor în care planul Passport funcționează, cartelele de metrou și amenzile pentru viteză ar putea fi istorie. Taxele ar putea veni în schimb din taxele percepute pe istoricul auto al fiecărui șofer. Astfel, nu vom plăti cu adevărat mai mult, dacă luăm în considerare că nu vom mai plăti bilete și parcări.

Totul rămâne valabil doar în teorie momentan, dar chiar și așa, un lucru este clar – lumea transporturilor se schimbă, și la fel trebuie să se întâmple și cu infrastructura.

Citește și:
Sursa: Futurism
Etichete: