09 nov. 2018 | 08:00

Jocul video în care poți retrăi victoria României împotriva germanilor

ACTUALITATE
Jocul video în care poți retrăi victoria României împotriva germanilor

Call of Duty, Medal of Honor și alte jocuri video au redat bătăliile din Primul Război Mondial, și din Al Doilea Război Mondial, însă România și bătăliile ce au avut loc aici au fost tot timpul ocolite. Nu și de data aceasta.

Olandezii de la Blackmill Games au decis că luptele din Primul Război Mondial de pe frontul de Est merită mai multă atenția. Au un first person shooter numit Tannenberg, inspirat de bătălia de la Tannenberg din estul Prusiei. Jocul este bazat pe echipe și se joacă online până la 64 de jucători într-un meci.

Tannenberg a fost lansat pe Steam în early access pe 17 noiembrie 2017. Versiunea completă a jocului va fi publicată pe 13 februarie 2019.

Tannenberg are, pe lângă unități militare românești redate în mod autentic, și o hartă dedicată Bataliei de la Dealul Coșna, unde armata română l-a invins pe Erwin Rommel. Pe pantele dealului, Dimitrie Dimancescu a condus un atac care avea să se dovedească decisiv pentru menținerea frontului în Primul Război Mondial.

Așadar, eforturile țării noastre în timpul războiului vor putea fi retrăite și gamerii români. Poate și alți producători se vor uita către celălalt front al celor două mari războaie așa ca să nu mai jucăm debarcarea în Normandia a o suta oară.

Tannenberg este un expansion stand alone al jocului Verdun, ce a fost lansat în aprilie 2015 și care s-a vândut în peste un milion de exemplare.

Jucătorii pot alege dintr-o serie de unități militare și arme veridice din punct de vedere istoric, selecția extinzându-se prin acumularea de experiență în cadrul partidelor de multiplayer desfășurate în tranșeele dinamice, pline de noroi și sânge.

Verdun care a primit aprobarea (Greenlit) din partea Steam în iulie 2013, a fost un produs al colaborării dintre M2H și Blackmill Games. Verdun a fost lansat în aprilie 2015 după un an de Early Access, urmând să fie lansat și pe PlayStation 4, respectiv pe Xbox One.

Dacă ești curios să vezi cum arăta lupta de la Dealul Coșna atunci nu ai decât să încerci Tannenberg.