Tableta Google care concurează cu iPad Pro și Microsoft Surface

Tableta Google care concurează cu iPad Pro și Microsoft Surface

Pe 9 octombrie Google are programat un eveniment de lansare de produse, însă ar putea să-l anuleze pentru că știm deja ce gadgeturi prezintă. Pe lângă telefoane, gigantul american va lansa și o tabletă.

Google Pixel Slate este o tabletă ce vine cu o tastatură detașabilă, are difuzoare stereo, port USB tip C, fără mufă de căști și va venit cu conectivitate LTE și cu un stylus. Tableta va avea un ecran cu o rezoluție de 3000 x 2000 de pixeli, până la 16 GB memorie RAM, procesor Intel i7 și va suporta spațiu de stocare de tip NVMe.

Pe Geekbench 4 au apărut deja și rezultate de performanță și se pare că tableta va avea un procesor Intel i7-8500Y cu două nuclee și cu o frecvență de vază de 1,5 Ghz și care poate ajunge până la 4,2 Ghz și va avea 4MB Cache. Google Pixel Slate a obținut 8050 de puncte la categoria multicore și 3750 la categoria single core.

Aceste rezultate sunt asemănătoare cu cele obținute de varianta mai ieftină a Microsoft Surface, dar cu 15% mai slabe decât rezultatele obținute de iPad Pro.

Cele trei dispozitive se vor bate pentru atenția consumatorilor. Pixel Slate va avea un senzor de amprentă precum iPad Pro, iar Surface are un sistem de recunoaștere facială. Slate și Surface Pro pot avea până la 16 GB memorie RAM pe când iPad Pro ajunge doar până la 4 GB.

Sistemul de operare ar putea fi un factor decisiv în alegerea uneia dintre cele trei tablete. Pixel Slate va rula ChromeOS și este de așteptat ca toate aplicațiile de Android să funcționeze bine. Microsoft Surface rulează Windows, iar iPad Pro merge cu iOS. Tableta Google arată bine și ar putea fi o opțiune pentru cei care preferă ChromeOS.

Ceea ce nu știm despre Google Pixel Slate este prețul, dar îl vom știi cât de curând, pe 9 octombrie, la evenimentul oficial al Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Techspot
Etichete: