Sursa de inspirație pentru Allview, în faliment: Cât de gravă e situația Gionee

Sursa de inspirație pentru Allview, în faliment: Cât de gravă e situația Gionee

Multe dintre terminalele Gionee au ajuns pe teritoriul României prin intermediul celor de la Allview și cu sigla brandului autohton. Din păcate, firma chinezească a intrat în faliment.

Fiecare lansare a unui terminal Gionee era înfățișată pe piața autohtonă sub forma unui viitor smartphone comercializat de Allview. A devenit evident de mult timp faptul că, doar câteva luni erau suficiente pentru finalizarea unui proces de rebranding și personalizarea sistemului de operare Android cu serviciile Google care nu există în China.

Din păcate pentru Allview, o importantă sursă de inspirație a inițiat procedura de faliment, iar datoriile din spatele acestui gest radical sunt astronomice. Evenimentul a devenit oficial la scurt timp după ce un tribunal din Shenzen a acceptat cererea de lichidare din partea băncii locale Huaxin Bank.

Momentan, nu este sigur că firma își va închide porțile complet. Există posibilitatea ca întregul set de proceduri declanșate să se reflecte de fapt într-o amplă reorganizare. În acest scop, în urmă cu aproximativ o săptămână, oficialii Gionee au angajat consultanți pe partea de restructurare. Când s-a tras linie, fondatorul Liu Lirong a rămas optimist. În opinia sa, compania poate reveni pe linia de plutire în 3-5 ani.

La această oră, Gionee datorează un total de aproximativ 3 miliarde de dolari unui total de 648 de creditori. Aproximativ jumătate din această sumă este datorată băncilor. Datoriile către furnizori au început să se adune în prima parte a acestui an, când contractanții nu au mai putut fi plătiți. Nici măcar agențiile de publicitate cu care a colaborat Gionee în trecut nu și-au mai văzut banii.

Nu a ajutat nici faptul că Liu a pierdut aproximativ 144 de milioane de dolari la casino. Liu Liron este fondator și director al companiei. Inițial, s-a ferit să spună că ar fi folosit banii firmei pentru aventurile sale la jocuri de noroc, dar a recunoscut că a împrumutat fonduri din companie în acest scop.

Ca referință, problemele Gionee au început încă din 2013. La momentul respectiv, compania pierdea aproximativ 14,4 milioane de dolari pe lună. În ultimii doi ani, pierderile regulate s-au dublat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: