19 mart. 2018 | 11:37

Stephen Hawking a primit un tribut memorabil în „The Simpsons”

ACTUALITATE
Stephen Hawking a primit un tribut memorabil în
Techspot

Stephen Hawking a apărut pentru ultima oară în „The Simpsons”. De-a lungul timpului, acesta a apărut de mai multe ori în longevivul serial american, care însumează 29 de sezoane.

Poate cea mai notabilă apariție a lui Hawking în serial a fost în anul 1999, când a apărut la sfârșitul episodului „They Saved Lisa’s Brain”. De această dată, el a apărut în scaunul său cu rotile zburător și o ținea pe Lisa Simpson în brațe.

Matt Selman, producătorul executiv al animației, a spus că Hawking a fost cel mai inteligent dintre oaspeții serialului și a postat poza cu acesta din finalul episodului pe Twitter. În plus, producătorul show-ului, Al Jean, a declarat pentru Hollywood Reporter că replica lui Homer despre Larry Flynt din 1999 a fost ideea lui Hawking.

Jean a adăugat că aparițiile omului de știință au fost de ajutor pentru oamenii obișnuiți, care poate nu erau familiarizați până atunci cu ideile acestuia. „El a popularizat știința în rândul oamenilor care poate nu aveau niciun interes pentru aceasta. Asta am încercat să facem prin «The Simpsons», să introducem știința și matematica în show”, a mai declarat el.

Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani, pe 14 martie 2018. Acesta fusese diagnosticat cu screloză multiplă laterală amiotrofică la vârsta de 21 de ani. Hawking a fost un fizician englez și unul dintre cei mai mari cosmologi ai vremii. Părerile despre acesta sunt împărțite, unii spun că a fost nebun datorită ideilor sale, iar alții cred că a fost cel mai mare om de știință de la Albert Einstein încoace.

Datorită acestuia, avem în prezent teorii care au revoluționat fizica, precum teoriile legate de găurile negre și evoluția Universului. Cu toate acestea, el avea anumite temeri, pe care unii le consideră nebunești, cum ar fi teama de inteligența artificială sau de roboți. De asemenea, el a avertizat omenirea în repetate rânduri, că dacă nu vom reuși să colonizăm Marte în viitorul apropiat, vom fi martori la sfârșitul lumii.