03 oct. 2018 | 14:30

Samsung cu telefonul pliabil are un rival în acest model cu două ecrane

ACTUALITATE
Samsung cu telefonul pliabil are un rival în acest model cu două ecrane

Un concept de telefon cu două ecrane ar putea fi mai util decât telefonul pliabil de la Samsung. Acesta e creditat în numele Sony.

Știm deja că mulți producători de telefoane vor să creeze un smartphone pliabil, iar Samsung pare a fi primul care ar putea să livreze un astfel de smartphone. O performanță, însă nu este atât de important să fii primul, ci să faci un produs bun. Și Sony ar putea lucra la un telefon pliabil, însă nu cum te-ai aștepta.

La o primă vedere, telefonul pare unul normal. În video putem vedea un al doilea ecran care iese din lateralul telefonului. Astfel, telefonul cu o diagonală de 6 inci se transformă într-o tabletă de 8 inci cu o rezoluți 4K Ultra HD. Vedem cum clipul video rulează pe ambele ecrane.

Totuși, marginea ecranului, care apare fix pe mijlocul clipului video ar putea fi deranjantă.

Acest sistem ar putea fi unul util dacă telefonul nu devine prea gros și prea greu. Practic, ai putea folosi telefonul ca pe unul normal în timpul zilei și atunci când ajungi acasă îl poți extinde pentru a vedea filme sau pentru a te juca. Ideea este interesantă, dar să vedem cum va fi execuția.

În altă ordine, avem o cameră de 13 megapixeli cu o deschidere a diafragmei de f/1.7 pentru selfie-uri. Pe spate avem un sistem dual de cameră cu un senzor de 19 megapixeli și altul cu unul de 16 megapixeli. Ambele ar trebui să fie stabilizate optic.

Senzorul de amprentă a fost mutat de pe butonul de pornire, în partea de jos, sub display. Compania nu a declarat oficial că lucrează la acest model, dar suntem siguri că Sony vrea să atragă privirile și atenția media cu un telefon impresionant, pliabil.

Vom afla mai multe despre viitorul pe care Sony îl pregătește pentru seria de telefoane Xperia la târgul de tehnologie CES 2019.